prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Liberalii au marcat Ziua Regalității la Curtea de Argeș

Cu ocazia Zilei Regalității, liberalii au marcat în Curtea de Argeș trei momente importante din istoria României care s-au petrecut în data de 10 mai, în ani diferiți: sosirea în țara noastră în 1866 a viitorului rege, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, obținerea Independenței României față de Imperiul Otoman în anul 1877 și încornarea sa în 1881, ca Rege al României.

Reprezentanți ai conducerii PNL Argeș, mai mulți primari și aleși liberali, conduși de prefectul județului, Radu Perianu și de președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu au depus coroane la mormintele familiei regale și au comemorat viața și activitatea regilor României.

“Ziua Regalității, 10 Mai, în locul potrivit din țară: la Curtea de Argeș. Aici odihnesc monarhii României devenită la 10 Mai 1877 o țară liberă cu un rege drept, Carol I, încoronat tot într-o zi de 10 Mai, în 1881. Am mers alături de colegii mei liberali pentru a aduce un omagiu regilor României. Este de datoria noastră să ne respectăm trecutul și oamenii de mare însemnătate în istorie!”, a precizat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

La rândul său, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu a vorbit despre importanța regalității pentru Curtea ce Argeș. “Orașul nostru are privilegiul de a fi centrul regalității, aici fiind înmormântați regii României, lucru care trebuie să fie o mândrie pentru fiecare locuitor al urbei! Este o datorie a fiecăruia dintre noi să transmitem generațiilor viitoare valorile noastre și să arătam lumii ce bogăție are orașul Curtea de Argeș. Regalitatea a fost și este o voce puternică și o punte de legătura între statele Europei și ale lumii. La sfârșitul săptămânii trecute, într- un moment istoric al lumii, încoronarea Regelui Clarles al III lea, Casa Regală a fost reprezentată de Principesa Margareta, Custodele Coroanei și de Prințul Duda, alături de Președintele României, Klaus Iohannis și asta arată importanța familiei române în istoria universală”, a declarat președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs