Lista destinaţiilor de vacanţă în care se reintroduc restricţiile COVID! Unde poți merge fără Certificat Verde!

În plin sezon estival, numărul cazurilor COVID crește alarmant de la o zi la alta iar zeci de destinații turistice se pregătesc să reintroducă restricții. În unele țări, turiștii trebuie deja să poarte mască și să respecte distanțarea în mijloacele de transport în comun și în spațiile publice aglomerate. Alte țări cer la vamă certificat verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test.

În momentul de față, Franța este cea mai restricitvă țară iat toată lumea trebuie să prezinte certificatul verde. Și în Malta la intrarea în țară, turiștii sunt obligați să prezinte un certificat verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau faptul că au un test COVID cu rezultat negativ. Tot aici, autoritățile au anunțat că turiștii pot fi supuși unei testări selective la intrarea în țară. Iar cei nevaccinați și fără test sunt obligați să stea în carantină 10 zile de la sosire sau 7 zile dacă au un test negativ în ziua 7.

În Italia se înregistrează în jur de 100.000 de noi cazuri zilnic în ultima săptămână iar masca este obligatorie în transportul public în comun. Aceeași regulă este valabilă și în Spania, unde sunt acum 20.000 de noi cazuri pe zi.

În Cipru și Egipt, deși nu aveți nevoie de certificat verde la intrare, masca este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

În restul țărilor, deocamdată nu au fost impuse restricții. Autoritățile au declarat că în situația în care numărul cazurilor va exploda, vorfi luate noi decizii.

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.