Lovitură dură pe piața imobiliară! O categorie de proprietari-vizați!

Lovitură dură pe piața imobiliară! O categorie de proprietari-vizați!

Un proiect de lege care a trecut de Senat vizează piața imobiliară din România. Concret, se interzice închirierea apartamentelor în blocurile cu risc seismic I, imobile cu pericol de prăbușire în cazul unui cutremur cu magnitudine 7.

CITEȘTE ȘI: SURSE: VALERICĂ NICOLAE ȘI-A ARANJAT PLECAREA DE LA POLIȚIA LOCALĂ!

Legea vizează clădirile care se pot prăbuși în cazul unui cutremur cu magnitudinea 7. Inițiativa aparține lui Attila Seke (UDMR), fostul ministru al dezvoltării din Guvernul Ciucă, care a inițiat propunerea după seismele masive din Turcia și cele două cutremure consecutive produse pe 13 și 14 februarie (magnitudinea 5,2 și 5,7), în noua zonă activă seismic pentru România, Oltenia.

Trecerea de Senat a proiectului ministrului UDMR vine după ce, din luna august a acestui an, a intrat în vigoare o altă lege în domeniu. Aceasta interzice activitățile comerciale sau afișele publicitare în blocuri cu risc seismic I și II. Prin această nouă lege se urmărește consțientizarea deținătorilor de clădiri avariate asupra pericolului pe care îl prezintă acestea în caz de cutremur major.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.