Lovitură grea dată de Mircea Andrei PSD-ului în Argeş

DISTRIBUIȚI
mircea_andrei, PAM, PSD, nini_diaconu

mircea_andrei, PAM, PSD, nini_diaconuSăptămâna trecută, după câteva zile de zvonuri, ştirea că primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, nu va mai candida de la PSD Argeş s-a adeverit. Acesta a anunţat că, pentru viitoarele alegeri, va face echipă cu Mircea Andrei şi Partidul pentru Argeş şi Muscel. Mişcarea, total neaşteptată a luat prin surprindere liderii PSD Argeş care nici până la această oră nu au un punct de vedere oficial legat de această dezertare a lui Ninel Diaconu.

„Eu am mai multe nemulţumiri, dar nu le spun acum”

Tatonările lui Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel au dat roade, cooptarea lui Diaconu de la Curtea de Argeş fiind o lovitură extrem de dură dată Partidului Social Democrat din Argeş, ai cărui lideri, în dimineaţa zilei în care urma să aibă loc anunţul oficial, încă erau la stadiul de zvonuri. Realitatea este alta, potrivit lui Diaconu. Acesta ne-a declarat că decizia sa nu a fost luată pe ascuns şi că le-a prezentat-o anterior şefilor de la judeţ. Nu se ştie în ce măsură aceştia au şi crezut că primarul chiar este decis să nu mai facă echipă cu PSD. „ Eu am mai multe nemulţumiri, dar nu le spun acum”, ne-a declarat primarul Diaconu. „ Colegii, şefii mei de la judeţ ştiau despre decizia mea. Le-am adus-o la cunoştinţă aşa cum era normal. De fapt, ideea de a nu mai candida de la PSD nu mi-a venit peste noapte, e o idee mai veche de-a mea. Mă gândeam să candidez independent. În plus, de mai mult timp nu am mai candidat pentru nicio funcţie politică în partid, tocmai pentru că nu mai voiam să rămân în acest partid.” Proiectul propus de preşedintele Mircea Andrei pare să-i fi surâs primarului, un proiect propus de un partid argeşean pentru argeşeni. Candidatura sa din partea PAM şi notorietatea de care se bucură în zona de nord a judeţului îi va asigura lui Andrei un plus valoare la numărul de voturi, implicit la numărul de consilieri locali din municipiu şi de consilieri judeţeni. 

PSD nici cu primar, nici fără

Cu strategiile-i specifice, Mircea Andrei a pus organizaţia judeţeană Argeş într-o situaţie dificilă:nu se poate spune că are primar la Curtea de Argeş, dar nici că n-are. Nicolae Diaconu este în continuare membru PSD Argeş şi aşa va rămâne până înainte de alegeri. Nu şi-a depus adeziunea la PAM, astfel nu se poate vorbi despre o demisie automată a acestuia din PSD şi, aici este de subliniat, nu-şi va pierde calitatea de primar. Astfel, partidul din care încă face parte nu poate să-i retragă sprijinul politic. Poate cel mult să încerce să-l convingă să rămână la PSD ceea ce este puţin probabil, surse din partid dezvăluind că sunt, deja, luaţi în calcul alţi candidaţi.