Lovituri în cascadă pentru FC Argeș! Gaură neagră în buget și plecări masive!

Sfârșitul de campionat ar putea aduce trei lovituri dure pentru FC Argeș: retrogradarea în Liga a II-a și pierderea unei sume consistente de bani, fapt ce ar greva bugetul echipei pentru următorul sezon, și o plecare în masă a jucătorilor. Echipa din Trivale, antrenată în acest sezon competițional de Andrei Prepeliță, Marius Croitoru și Bogdan Argeș Vintilă, trece printr-o perioadă foarte dificilă după ce a reușit o singură victorie în aproape jumătate de an și se află pe penultimul loc al clasamentului Superligii.

Patru meciuri distanță de Liga a II-a

Mai sunt patru etape din play-out, iar alb-violeții mai au o șansă matematică destul de mică pentru a ajunge la jocurile de baraj și pentru a se salva. În schimb, evoluția jucătorilor pe teren este una slabă, iar după perioada de mercato în care au fost aduși mai mulți jucători la lot, dezbinarea și lipsa de sincronizare își spune cuvântul.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV ÎNTRE DOUĂ AUTOCARE! ZECI DE ELEVI ȘI PROFESORI-TRANSPORTAȚI DE URGENȚĂ LA SPITAL!

De asemenea, jucătorii străini par să nu își dea interesul, deși salariile încasate sunt echivalente cu cele ale fotbaliștilor din echipele din play-off. Mai exact, aceștia vin, spun sursele noastre, la antrenamente, aleargă puțin și se retrag. Nici măcar nu practică șuturi pe poartă, exact ca și în meciurile oficiale.

Retrogradarea – gaură în bugetul FC Argeș

Retrogradarea în Liga a II-a nu va veni doar cu un eșec din partea băncii tehnice și a conducerii FC Argeș, ci și cu o gaură imensă în bugetul clubului. În ultimii doi ani, când echipa din Trivale a evoluat în primul eșichier fotbalistic, a primit din partea televiziunilor și din partea Federației Române de Fotbal peste două milioane de euro pentru drepturile de televizare a meciurilor. Mai exact, 2,2 milioane euro, sume folosite pentru plata salariilor jucătorilor și pentru alte cheltuieli.

Astfel, prin retrogradarea în liga secundă, FC Argeș va mai rămâne doar cu banii alocați de administrația locală și, poate, o parte din sponsorizări. În ultimul an, alb-violeții au primit din partea Primăriei Pitești suma de 1,2 milioane euro și aproximativ 900.000 din partea sponsorilor. Astfel, în condițiile în care nu vor trece testul următoarelor etape, echipa riscă să rămână cu un buget de aproximativ două milioane de euro pe an.

Bani mai puțini, plecări în masă

Reducera drastică a bugetului va veni, la pachet, și cu plecări în masă ale jucătorilor străini. Peste jumătate din lotul actual al echipei din Trivale este constituit din stranieri, restul fiind completați de jucători români și juniori. Fotbaliștii străini au fost aduși pe salarii cuprinse între 10.000 și 15.000 euro, potrivit surselor noastre, iar retrogradarea ar face ca bugetul echipei să nu mai poată susține astfel de lefuri, motiv pentru care foarte mulți jucători vor alege să nu își mai prelungească contractele sau, chiar, să le rezilieze.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarea perioadă și dacă Bogdan Argeș Vintilă va reuși să își motiveze elevii pentru a aduce necesarul de puncte pentru salvarea de la retrogradare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.