prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ludovic Orban: „Ministrul Finanțelor trebuie să se ducă să se specializeze la o asociație agricolă, la o asociație de proprietari!”

Măsurile luate de Guvern pentru a scade cheltuielile sunt ineficiente, iar în viitorul apropiat există riscul ca Ministerul Finanțelor să intre în incapacitate de plată, a afirmat Ludovic Orban, preșeidntele Forța Dreptei, într-o conferință de presă susținută la Pitești. Liderul FD susține că Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, nu a putut face o prognoză corectă asupra veniturilor și cheltuielilor în momentul în care a fost întocmit legea bugetului.

„Noi credem că ministrul Finanțelor trebuie să se ducă să se specializeze la o asociație agricolă, la o asociație de proprietari. Nu pot să înțeleg. Nu se întâmplă nimic special în economie față de prognozele făcute de CE sau Banca Mondială sau de Comisia de prognoză. O reducere treptată a inflației nu este o surpiză. Veniturile prognozate nu au nicio legătură cu veniturile încasate de stat. Fiscalitatea a fost crescută anul trecut prin Ordonanța 16. Ce se întâmplă este greu de înțeles, iar din punctul nostru de vedere, ministrul Finanțelor a rămas repetent și trebuie trimis la recalificare. Este scandalos că s-a ajuns în această situație, deși anul trecut Guvernul a încasat cu 80 miliarde în plus față de 2021.

Veniturile suplimentare au apărut ca urmare a suferinței cetățenilor români ca urmare a creșterii dramatice a prețurilor. Măsurile cu care vine Guvernul este o frecție la picior de lemn. Ei vor să reducă cheltuielile cu personalul la nivelul anului 2022. Toate aceste cheltuieli de personal și de materiale au fost mari și anul trecut. Dacă se menține trendul descendent vor fi puși în situația de a nu mai face față cheltuielilor curente. În momentul de față, Ministerul Finanțelor nu mai poate plăti. Se înregistrează întârzieri majore” a declarat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs