prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Lui Călin Andrei nu i-a ieşit frăţia cu China

Săptămâna trecută, primarul Călin Andrei a convocat consilierii într-o şedinţă extraordinară având ca temă de lucru un subiect ce are legătură cu un oraş greu de pronunţat dintr-o ţară brusc prietenă, China.  Surprinzător, presa nu a fost anunţată, iar şedinţa s-a contramandat în ultimul moment. Ce anume a lipsit din hotărârea ce ar fi trebuit aprobată pentru a da undă verde unei delegaţii formată din 6 persoane plus doi oameni de afaceri, rămâne deocamdată un mister desluşit doar de Buddha şi Comisia de Buget Finanţe. Despre întovărăşirea primarului cu marea China, edilul a scăpat câte ceva în perioada campaniei electorale, când vedea tocmai din Asia salvarea câmpulungenilor, dar nici prin cap nu ne-a trecut că deja suntem înfrăţiţi cu cei care mănâncă mult orez, nu…altceva. Nici prin cap nu ne-a trecut la vremea respectivă că afacerile cu marea putere a lumii se rezumă la întreceri între atleţi când gândurile noastre naive zburau la revigorări auto în zonă. Cine ar fi trebuit să plece în costisitoarea excursie la capătul lumii,  dar mai ales cât i-ar fi costat pe câmpulungeni întreaga călătorie?
Cel puţin 225 milioane lei numai avionul
Consilierii locali ar fi trebuit să aprobe deplasarea  delegaţiei municipiului Câmpulung în Changchun din provincia Jilin din China la conferinţa „Promovarea proiectelor economice şi comerciale între oraşele înfrăţite” în perioada 13-17 septembrie 2012. Privilegiaţi ar fi fost  primarul Călin Andrei, o persoană desemnată de Consiliul Local, doi reprezentanţi ai mediului de afaceri locali, trei atleţi care să participe la „Maratonul Internaţional al Oraşelor Înfrăţite, ediţia 2012”, respectiv Dragomir Denisa Ionela, Dragomir Adrian Ionuţ şi Băhneanu Gabriel Cosmin şi translatorul delegaţiei, Iuliana Ungureanu. Decontarea cheltuielilor în ţara marelui Buddha, mai precis cheltuielile de transport şi diurna pentru cele 5 zile ar fi trebuit să fie suportate din bugetul local în afara celor doi oameni de afaceri care şi-ar fi plătit avionul şi diurna. Şi nu costă cine ştie ce dacă ne referim la costul unui singur bilet de avion. Noi am fost cât se poate de economi, mai ales că sunt banii noştri şi am căutat pe internet cele mai ieftine bilete de avion dus-întors. Cele peste 24 de ore de zbor ar putea costa minimum 725 de euro dus-întors cu compania KLM. Pentru şase persoane însă preţul creşte proporţional, adică 4350 euro, dar dacă mai adăugăm preţul bagajului, în jur de 40 de euro de persoană, plus asigurări, suma totală ajunge pe la 5000 de euro, sau mai precis vreo 22.500 lei, adică vreo 225 milioane de lei vechi. La colosala cifră se adaugă însă diurna, plus alte cheltuieli. E ieftin? E scump? E cel mai ieftin bilet găsit de noi, dar nu credem că şi de ei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs