prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mafia permiselor lovește din nou! 5000 euro șpagă pentru a promova examenul!

Şase persoane au fost reţinute recent într-un nou caz de fraudă la examenele auto. Concret, mai multe persoane, cu ajutorul unor școli de șoferi, îi ajutau pe candidați să promoveze examenul, în schimbul unor sume cuprinse între 2500 și 5000 euro. Perioada în care anchetatorii au stabilit că examenul auto a fost fraudat este 2013-2020.

Persoanele care doreau obținerea unui permis de conducere  erau ajutați de un candidat fals care se înscria la examen şi le şoptea răspunsurile corecte la proba teoretică, evident după ce era plătit pentru asta.

Între 2500 și 5.000 de euro șpagă pentru un permis obţinut fraudulos

Autorităţile au efectuat percheziţii în judeţele Braşov şi Galaţi, la persoane suspectate de obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos.

„La data de 15.06.2022, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Braşov, Galaţi şi Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa,  au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele unor persoane fizice şi societăţi, mai exact 5 mandate pe raza judeţului Braşov şi unul pe raza  judeţului Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere a suspecţilor, la sediul structurii de parchet menţionate.

În perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, relatează news.ro. Ulterior acestui fapt ei puteau participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.  Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaţilor răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut.”, a transmis DGA, într-un comunicat de presă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumparare de influenţă şi trafic de influenţă iar pentru cei șase suspecţi au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pe o perioadă de 24 de ore.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs