prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mai puţini elevi la clasele pregătitoare decât la clasa I

Mai mult ca oricând în această toamna se numără elevii şi mai ales bobocii. Şi acest lucru se întâmplă în special la clasa pregătitoare, şi nu întâmplător. Pentru că s-au cerut săli special amenajate, cu mobilier special, făcut pe comandă, numărul elevilor trebuie să coincidă cu numărul scăunelelor şi al băncilor. Acest lucru nu a ieşit perfect pentru că, aşa cum era de aşteptat, s-au trezit părinţi întârziaţi care au sărit multele etape de înscriere, începute încă din primăvară pentru a face cereri pentru copiii lor de-abia acum, cu câteva zile înainte de începerea şcolii. Astfel, câţiva prichindei riscă să înveţe unul peste altul  din lipsa mobilierului comandat în număr fix.  Mai mult decât atât, fiind terminată înscrierea, un program pe calculator care a fost închis, aceştia momentan nu figurează în statistica oficială, fiind nevoie de cereri pe la Minister şi Inspectorat. Aşadar, numărul de 221 de elevi care vor intra la şcoală în clasele pregătitoare nu este fix, acesta urmând să crească odată ce vor fi puse la punct aceste detalii care ţin de schimbarea care are loc în acest an şcolar. Mai mulţi cu 163, un aspect ce denotă o scădere mare a natalităţii la Câmpulung, sau un exod masiv pe alte meleaguri, adică 384 de elevi vor intra în clasa I, unde lucrurile nu sunt atât de stricte, considerându-se numai bune băncile pe care învaţă şi adolescenţii în devenire de 14-15 ani din clasele a VIII-a deşi sunt mai mari decât cu un an decât cei din clasele pregătitoare.
Nu există mobilier pentru toţi elevii clasei pregătitoare
Un exemplu concret în acest sens este Şcoala nr. 1 „Oprea D Iorgulescu” unde s-a comandat un număr fix de bănci pentru că aşa s-a cerut, număr care nu mai coincide cu numărul „bobocilor”. „Mai avem  trei cereri de la elevi care au uitat să vină, unii care au plecat în străinătate. Este problemă cu aplicaţia pe calculator. Ei au fost înregistraţi pe aplicaţia Ministerului. Am solicitat inspectoratul pentru încă trei elevi, dar nu ne-au dat niciun răspuns până acum. Numai pe baza acelei aplicaţii am făcut înscrierile şi ulterior după ce s-a închis aplicaţia au mai apărut 3 cereri. Nu este situaţia numai la nivelul şcolii noastre, e la nivel naţional. Nu ştim ce să facem, îi primim. Problema e că noi am avut 44 de înscrişi am făcut comandă de 44 de băncuţe, 44  scaune. Ni s-a cerut situaţia clară”, ne-a spus Nicolae Lovişteanu, directorul adjunct al şcolii. Şi la Şcoala nr. 3 „Nanu Muscel” situaţiei similare i se caută o soluţionare, iar răspunsul  a venit de la ultima şedinţă de la Piteşti, unde au fost convocaţi directorii unităţilor de învăţământ în această săptămână.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs