prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mâna Maicii Domnului sau caprifoiul. Planta care tratează o mulțime de afecțiuni!

Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut sub denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, este o plantă cățărătoare de origine asiatică, ce înflorește de primăvara până vara. Mirosul deosebit al florilor sale o face să fie în topul preferinţelor. Puțini știu, însă, că aceste flori nu joacă doar un rol decorativ, ci şi unul curativ.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

Caprifoiul, sau Mâna Maicii Domnului este o floare de grădină cu proprietăți antiinflamatoare incredibile. Mirosul deosebit al florilor sale albe și galbene o face să fie în topul preferințelor celor care vor să își decoreze exteriorul locuințelor. Odată ce florile se scutură, locul lor este luat de fructele sub formă unor boabe de un albastru închis, care sunt însă toxice. În același timp, planta poate atrage în grădina ta șerpi. Află cum prepari ceai din Mâna Maicii Domnului și cum îți poți feri grădina de șerpi.

Mâna Maicii Domnului este o plantă cățărătoare denumită științific Caprifoiul. Aceasta are florile de culoare albă la început, iar după câteva zile acestea își schimbă culoarea în galben-roșcat. Există și un soi mai deosebit „Mâna Maicii Domnului roșie”. Parfumul plantei este unul puternic, dulceag.

Tradiția populară vorbește adesea despre plante tămâduitoare, iar una dintre cele mai cunoscute, cu efecte uimitoare, este Mâna Maicii Domnului. Se spune că această floare medicinală vindecă atât boli trupești, cât și boli sufletești.

Floarea de Caprifoi, sau Mâna Maicii Domnului, apare în scrierile creștine și spune că a avut un rol extrem de important. Legendă spune că Maica Domnului cu micul Iisus în brațe a căutat adăpost la mai multe plante că să scape de soldații lui Irod când aceștia o hărtuiau. Singură plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare:„De azi înainte și pană în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îți dau puterea să vindeci pe om de toate bolile și să-l salvezi de la moarte așa cum ai făcut tu pentru mine”.

Floarea Mâna Maicii Domnului atrage șerpi

Gospodarii au constatat că la baza florii se strâng adesea șerpi. Pentru că planta ține umbră și menține o oarecare umiditate la sol, șerpii sun ademeniți la tulpina Mâinii Maicii Domnului. Soluția? Grădinarii spun că cel mai indicat, pentru a proteja grădina de șerpi, este să cureți toate crengine de pe tulpină, până la aproximativ un metru, înălține, de sol.

Floarea Mâna Maicii Domnului, efecte terapeutice

Această plantă poate fi utilizată sub formă de: pulbere, tinctură, oțet, uleiuri, infuzie sau vin. Efectele sunt multiple, ca de exemplu: antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului. De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme.

Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de Mâna Maicii Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.

Rețetă ceai din Mâna Maicii Domnului

Ingredinte:

-două linguri de flori de caprifoi

-o cană mare de apa

-gheață

-zahăr, miere sau alt îndulcitor, opțional

-frunze de mentă proaspătă, opțional

-suc sau felii subțiri de lămâie sau lime, opțional

Mod de preparare:

În prepararea acestui ceai se utilizează doar florile(partea albă și galbenă). Pentru o cană de 250 – 300 de ml ai nevoie de circa două linguri pline de flori. Fierbi apa, torni peste florile spălate și le lași la infuzat până când lichidul ajunge la temperatura camerei. Apoi adaugi gheața, indulcitorul. Frunzele de mentă se adaugă la servire. După preferințe poți adăuga felii de lămâie sau lime.

Suferi de acnee? Prepară asta!

Se lasă la macerat peste noapte o ceaşcă cu flori de caprifoi, la un litru de apă. Dimineaţa se filtrează amestecul şi cu soluţia rezultată se pun comprese pe zonele afectate de acnee, răni, abcese şi cicatrici.

Trebuie amintit și faptul că mastita și inflamațiile mamare pot fi diminuate dacă se aplică cataplasme cu infuzie de caprifoi.

În plus, s-a dovedit faptul că această plantă-minune poate preveni apariția cancerului de sân.

Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare, poți lăsa amestecul la infuzat peste noapte.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.