Managerii spitalelor din Argeș – incapabili să creeze circuitele pentru tratarea pacienților COVID și nonCOVID!

Managerii spitalelor din Argeș urmează „să dea un examen” în următoarea perioadă. Conducerile unităților spitalicești care au fost repuși în funcții de către CJ Argeș – Adriana Molfea la Spitalul Județean Argeș – și autoritățile locale – Nicolae Alexe la Spitalul Câmpulung repus de edilul orașului, Liviu Târoiu – trebuie să facă două circuite pentru tratarea pacienților.
Prefectul Emanuel Soare a declarat că nu are mari speranțe ca această acțiunea să fie dusă la îndeplinire cu succes de către cei doi manageri, astfel existând riscul ca numărul de pacienți infectați cu COVID-19 să „explodeze”.
„După terminarea stării de urgență, managerii numiți au primit ordine de numire pentru perioada stării de alertă. Ulterior, în data de 18 mai, Parlamentul a aprobat modificarea prin care autoritățile locale, județene pot face aceste schimbări de management.
În acel moment au fost dispoziții de renumire a vechilor manageri. Noi am ieșit și am spus că numirile în baza OUG 77 sunt valabile. Am insistat atunci că aceste dipoziții nu trebuia date. CJ s-a grăbit susținând că au acest drept. Legea 55 nu anulează ordonanța și managerii puteau să rămână pe perioada stării de alertă.
Puteau fi demiși în urma unei evaluări, care nu a fost făcută. Un manager nu răspunde trei săptămâni pentru achiziționarea unui aparat PCR, mi se pare o mare problenmă de management.
Sper ca actualele conduceri să implementeze acele circuite ca să poată fi tratați pacienții COVID și non COVID. Nu am mari speranțe că acest lucru se va întâmpla…” a spus Soare.