Manu și Valeca se întrec la capitolul „dezamăgire”

113

Președintele PSD Argeș, Șerban Valeca și președintele CJ Argeș, Dan Manu se întrec la capitolul „dezamagire” în rândul colegilor. O mare parte din social democrații argeșeni nu îi mai văd cu ochi buni pe cei doi, după ce în ultimii doi ani și jumătate au demonstrat că nu pot aduce nimic pentru județ.

Politicianul incoruptibil care „aleargă” după funcții pentru sine

În momentul candidaturilor, foarte mulți pesediști din Argeș l-au considerat pe Șerban Valeca un om integru și incoruptibil, care ar putea propulsa membrii din organizația județeană, care a adus de fiecare dată un număr considerabil de voturi în „urna națională”, în posturi cheie din Guvern și  ministere. Realitatea a fost în totalitate alta. Valeca a alergat pentru a fi numit în funcții la nivel național – prima dată ca ministru al Cercetării în Guvernul Grindeanu, iar ulterior, prin mazilirea lui Țuțuianu în funcția de vicepreședinte PSD la nivel de regiune. În schimb, cu greu s-au făcut numiri de un secretar de stat sau un director la o companie națională.

Președinte, președinte… dar investiții pe când?

Pe plan județean, social democrații ar fi putut să jure că Dan Manu ar fi putut să aducă județul, la nivel de investiții, ca în perioada lui Constantin Nicolescu. Mulți l-au văzut ca pe un om educat, cizelat, care provenea dintr-o familie bună și care, datorită studiilor, ar fi creat o imagine bună Consiliului Județean Argeș. Și de această dată, realitatea a fost total opusul credințelor: două drumuri reabilitate după ani de zile, sute de SF-uri aprobate și atât, plus lipsa de transparenbță de care a dat dovadă încă de la preluarea mandatului.

Primarii „tună și fulgeră” pentru lipsa de fonduri

Mai mult, foarte mulți primari cu notorietate sunt nemulțumiți ca la nivel central nu le-au fost apărobate proiectele pe PNDL II și pentru faptul că CJ Argeș nu le acordă atenție. În schimb, aceștia susțin că Dan Manu și Șerban Valeca au făcut din plimbarea flăcării centenarului o prioritate, și asta în condițiile în care în multe comune din județ nu există apă și canalizare, bugetele locale sunt sufocate de salariile mărite, dar neacoperite de la nivel național sau județean și de lipsa de implicare a celor doi în lobby-ul pentru bunăstarea județului.

Astfel, mai mulți colegi din PSD Argeș și consilieri județeni, „vor capul celor doi” lideri politici. dar, cei doi merg în continuare pe principiul „dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem”…