prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Marcel Ciolacu: „Nici o pensie nu scade ca efect al noii legi!”

Marcel Ciolacu a declarat în ședința de astăzi că Guvernul aprobă normele de aplicare a legii pensiilor. Acesta a menționat că nici o pensie nu scade ca efect al noii legi ci, dimpotrivă, acestea vor crește în mod echitabil și, de această dată, pe merit.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI HORROR PE ȘANTIERUL DRUMULUI EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA! API: „NE AȘTEPTAM CA MOBILIZAREA SĂ FIE SLABĂ, DAR NICI CHIAR AȘA!”

Guvernul aprobă normele de aplicare a noii legi a pensiilor, pe baza cărora vor fi recalculate pensiile din sistemul public, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, la începutul ședinței de Guvern.

„În septembrie, plătim pensiile recalculate!”

Potrivit premierului, după recalculare, nici o pensie nu va scădea. Mai mult decât atât, premierul Marcel Ciolacu promite că, începând cu luna septembrie, toți românii își vor primi pensiile recalculate.

„Un alt subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este nici o pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil și, de această dată, pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a confirmat că banii au fost deja bugetați pentru recalculare.

“Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024. Luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și, cu certitudine, acest lucru se va întâmpla. Dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii, și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii”, a afirmat Marcel Boloș.

”În luna septembrie 2023, prin asumarea Guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor. Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat.

Trebuie să găsim soluțiile pentru ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs