prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Măsură inedită! Propunere drastică pentru milioane de oameni din România!

Fostul pilot de raliuri, Titi Aur, atrage atenția asupra unei greșeli pe care mulți șoferi o fac. În opinia sa, este mai gravă decât consumul de alcool sau droguri la volan și ar trebui interzisă prin lege.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

Obiectul care ar trebui interzis în mașină

Fostul campion de raliuri a adus în discuție o temă controversată, susținând interzicerea totală a telefonului mobil în timpul condusului. Acesta compară pericolul reprezentat de telefonul mobil în trafic cu efectele consumului de alcool sau droguri la volan.

Propunerea sa vine în contextul în care numărul accidentelor rutiere provocate de distragerea atenției la volan este tot mai mare. Țara noastră este, de altfel, în topul Uniunii Europene la numărul de accidente rutiere, ocupând, de 6 ani, primul loc în Europa.

Într-o societate tot mai stresată, cum este cea din România, telefonul mobil este o distragere care poate avea consecințe fatale.

„Telefonul mobil este mai rău ca alcoolul şi drogul în trafic”, a declarat Titi Aur, precizând că la raliu, condusul este mai puţin periculos ca în jungla traficului normal.

Stai pe telefon? Timp de reacție zero!

Explicând mecanismele de reacție ale creierului, fostul pilot a detaliat cum telefonul mobil poate influența negativ timpul de reacție al șoferilor.

„Telefonul ne afectează, pentru că timpul de reacție al unui om normal e de aproximativ 1.5 secunde. (…) Când șoferul e băut, obosit sau drogat, timpul de reacție e mult mai întârziat. Dar la fel se întâmplă și când nu e șoferul atent ori vorbește la telefon. Cât de mare? Depinde de cât de concentrat e șoferul la telefon. Dacă se citesc mesaje, informații de pe telefon ori se vorbește la telefon, e posibil ca timpul de reacție să fie infinit, adică să nu existe reacție până la momentul impactului”, spune fostul campion de raliuri.

De menționat că o lege a fost votată săptămâna aceasta care prevede faptul că șoferii prinși la volan băuți sau drogați vor rămâne fără permis chiar și 10 ani. Mai mult, ei riscă închisoare de la 15 la 25 de ani dacă produc un accident mortal.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs