Medicament revoluționar, stopează transmiterea COVID!  Află când va ajunge în România!

Vin veşti încurajatoare despre un nou medicament antiviral, numit Monulparivir. Cercetătorii au afirmat că acest medicament revoluționar ar putea stopa transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore.

Asta afirmă un studiu al Institutului de ştiinţe bio-medicale al Universităţii americane din Georgia. „Sunt primele teste eficiente cu un medicament administrabil oral care blochează rapid transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, afirmă cercetătorii în articolul publicat de o prestigioasă revistă medicală.

Insă medicamentul a fost testat până acum doar pe animale, dihori mai exact. „Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este similar cu transmiterea coronavirusului la adulții tineri”, a explicat unul dintre autorii studiului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.