prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Medicamente folosite ca droguri periculoase, dispărute din Spitalul Județean! Anchetă de proporții!

Medicamente folosite ca droguri periculoase, dispărute din Spitalul Județean! Anchetă de proporții!

Anchetă de proporții la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti după ce din farmacia unităţii medicale au dispărut cutii întregi de Fentanil, un medicament de 50 de ori mai puternic decât heroina. Cel care a sesizat acest furt este chiar doctorul Costin Ștefan, directorul medical al unității spitalicești.

CITEȘTE ȘI: „CÂND NE DĂ PAUZĂ ȘI VĂD CĂ MĂNÂNCĂ TOȚI, IES AFARĂ!” MARTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI COPIL CARE TRĂIEȘTE ÎNTR-O SĂRĂCIE LUCIE!

Medicul Ștefan a declarat că, în urmă cu aproximativ două luni, farmacista șefă i-a adus la cunoștință dispariția acestor medicamente și că, imediat a anunțat poliția. În momentul de față ancheta este în curs de desfășurare, cazul fiind preluat de judiciariștii Brigadei de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. Potrivit surselor noastre, în momentul de față, există un cerc de suspecți, cu atât mai mult cu cât, în farmacia spitalului nu are acces oricine, iar aceste medicamente sunt ținute sub cheie.

„Nu poate fi o eroare, acolo e vorba de furt, nu de altceva!”

COSTIN STEFAN 150x150 1

„Mi-a fost adus la cunoștință la sfârșitul lunii iunie, de către farmacista șefă a spitalului, printr-un document semnat, faptul că din farmacia spitalului lipsesc cinci cutii de Fentanil, în total 25 de fiole. Eram la sfârșitul programului de lucru, mă pregăteam să plec acasă. Am sesizat imediat Poliția și am așteptat să vină la fața locului.

Nu cred că este vorba despre o greșeală. Vorbim despre o cantitate destul de mare, nu de o fiolă, două! Aceste medicamente stupefiante, cu efecte psihotrope, au un regim special, strict. Ele sunt ținute sub cheie, se știe clar ce medic a solicitat medicamentul, nu poate fi vorba despre o greșeală. Și nici despre o eroare umană. Ar fi omis să înregistreze o fiolă, nu 25.

Nu poate fi o eroare, acolo e vorba de furt, nu de altceva. Acest medicament se utilizează doar pe secţia de Anestezie-Terapie Intensivă, fiind un analgezic opioid sintetic foarte puternic, utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe și este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice.”, a declarat dr. Costin Ștefan, director medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Fentanilul-drogul care omoară americanii

Reamintim faptul că, scandalul cu dispariția Fentanilul, care este cauza a zeci de mii de decese prin supradozaj în fiecare an, în special în America și Canada, vine într-o perioadă în care, consumul acestei substanțe a crescut alarmant în țara noastră. Mai mult, în urmă cu o săptămâna, un farmacist din Pitești a fost reținut pentru comercializarea, la liber, a mii de pastile de Fentanil.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs