prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Medicii, semnal de alarmă! NU consumați această băutură vara! Risc de accidente vasculare!

Medicii, semnal de alarmă! NU consumați această băutură vara! Risc de accidente vasculare! Medicii trag un semnal de alarmă! Vremea frumoasă de afară și zilele libere îi determină pe români să consume mai multe băuturi alcoolice reci, însă medicii trag un semnal de alarmă cu privire la efectele negative asupra sănătății. Majoritatea românilor aleg să bea pe timp de vară o bere rece, însă uită să consume și alte lichide ceea ce duce la deshidratarea organismului.

CITEȘTE ȘI: UZINA DACIA ÎȘI ÎNTRERUPE ACTIVITATEA! AFLĂ CÂND!

„Este cunoscut faptul că vara se consumă mai mult alcool, mai ales bere, în concedii. Totodată, nu trebuie să uităm că hidratarea este foarte importantă atunci când se consumă alcool. În mod normal, un bărbat ar trebui să consume două unităţi de alcool pe zi, echivalentul unei beri la 500 ml. În acelaşi timp, femeile ar trebui să consume o unitate de alcool pe zi.

Este important să menţionăm că tot ce este peste intră într-o zonă de risc. Trebuie să ştim că alcoolul dezhidratează intens şi se recomandă să consumăm câte un pahar de apă de fiecare dată când consumăm alcool. Totodata, vara vorbim şi de o temperatură exterioară crescută care poate reprezenta un alt factor important de risc.”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs