Membrii CECCAR au primit clarificări referitoare la facilităţile fiscale

finanate_arges, ministerul_finanatelor, taxe, impozite

Joi, 10 octombrie 2019, începând cu ora 12.00, reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş au participat, în sala de sedinţe a C.E.C.C.A.R. Arges, la o întâlnire cu membrii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi Argeş, continuând astfel seria colaborării cu organizaţiile profesionale din judetul Argeş, respectiv: Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, Patronatul Caselor de Marcat din Romania.

În prezenţa domnului Lucreţiu-Ioan Tudor, şef administraţie A.J.F.P. Argeş şi a domnului Daniel Matei, preşedinte C.E.C.C.A.R. Arges, cei circa 80 de membri C.E.C.C.A.R. prezenţi la întâlnire au beneficiat de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri referitoare la facilităţile fiscale introduse prin O.G. 6/31.07.2019, privind instituirea unor facilităţi fiscale, procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, în cazul debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei, precum şi procedura de anulare a obligaţiilor de plată accesorii pentru debitorii care au datorii principale în cuantum mai mic de un milion lei.

De asemenea, au mai fost abordate şi aspecte referitoare la serviciile oferite de ANAF – Spaţiul Privat Virtual, dar şi alte noutăţi legislative.

Participanţii la întâlnire au fost deosebit de interesaţi atât de noutăţile fiscale prezentate, cât şi de avantajele oferite de înregistrarea in Spaţiul Privat Virtual, adresând întrebări şi primind clarificări din partea reprezentanţilor AJFP Argeş la toate problemele ridicate in timpul şedinţei.

Pentru a consolida parteneriatul cu contribuabilii şi pentru a veni in întâmpinarea nevoilor de informare a acestora, A.J.F.P. Argeş va continua explicarea noutăţilor fiscale corect şi la timp şi lămurirea diverselor probleme pe care aceştia le întâmpină.