prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Meteorologii avertizează! Aprilie, o lună cu fenomene meteo ciudate! Află ce temperaturi vor fi în weekend!

După zilele mai răcoroase și cu intensificări ale vântului, meteorologii anunță un nou episod de încălzire a vremii. Spre finalul săptămânii temperaturile vor crește de la o zi la alta. Un val de aer tropical va aduce temperaturi de până la 28 de grade mai întâi în vestul țării, apoi aerul cald se va extinde, iar termometrele pot indica până la 30 de grade celsius în unele zone.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

Zilele puțin mai răcoroase din a doua parte a acestei săptămâni vor fi urmate de un nou episod de încălzire a vremii. Începând din weekend, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta.

Aerul tropical, provenit din întinderile uscate ale Saharei, va pătrunde mai întâi în vestul Europei, după care se va deplasa progresiv spre est. Din acest motiv, căldura va ajunge mai repede în regiunile vestice ale României, unde se vor atinge până la 26 – 28°C încă de duminică.

Vremea foarte caldă din ultimele zile a dus la o adevărată „explozie” de vegetație. Această asimetrie termică se va menține și la începutul săptămânii viitoare, când maximele vor fi cu aproape 5 grade mai ridicate în vestul țării față de est.

Treptat, aerul cald va cuprinde și restul teritoriului. Estimările actuale indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai ridicate valori fiind așteptate în vest și sud-vest. Și la munte va fi foarte cald: termometrele vor arăta în jur de 15°C la 1500 de metri.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.