Metodă inedită a unei școli de la țară pentru a avea prezentă 100% la orele online

Este a doua săptămână la rând de când în toate şcolile din România, indiferent de rata de incidenţă a îmbolnăvirilor pe localitate, elevii învaţă de acasă. Mulţi experimentează deja acest mod de lucru încă de la începutul acestui an şcolar, alţi profesori se plâng şi la această dată că online-ul le este inaccesibil anumitor elevi, pentru că aceştia nu au nici device-uri şi nici semnal.

În aşteptarea promiselor tablete de la Ministerul Educaţiei, sunt şi şcoli care au reuşit să se descurce, chiar cu rezultate bune. La Şcoala Gimnazială Poboru din Olt, unde numărul de elevi nu este foarte mare, conducerea a cerut primăriei să le asigure copiilor tablete şi conexiune la Internet, intuind că se va ajunge şi la momentul în care copiii şi profesorii vor fi obligaţi să treacă în scenariul roşu.

Distribuie prietenilor

Mai mult, şcoala a implementat şi catalogul electronic, iar această ultimă măsură a produs o schimbare neaşteptată în comportamentul elevilor. Părinţii află în timp real dacă elevul nu a intrat în online, ce notă a luat etc., sistemul generând automat mesaje pe care părinţii le recepţionează pe telefon. Astfel a scăzut drastic absenteismul în online.

Profesorul Aurel Dascălu predă la şcoala din Poboru, dar şi la o şcoală din localitatea vecină, Spineni, disciplinele Limba Română şi Matematică. Spune că diferenţele se văd şi mai clar acum, deşi rigorile din fiecare şcoală erau evidente şi înainte de şcoala online.

„Nu ştiu dacă mai auziţi aşa ceva, pentru o şcoală din mediul rural, în sensul că şcoala s-a organizat puţin. Avem platformă, catalog electronic, iar catalogul ăsta electronic face minuni. Şcoala plăteşte, într-adevăr, nişte bani pentru catalogul electronic, dar e foarte bun, în sensul că le pun absenţe şi primesc părinţii mesaj pe telefon. Am ajuns de la trei-patru elevi pe clasă, la 100% prezenţă. Nu mă aşteptam, am rămas chiar surprins. S-a mai întâmplat un lucru: primăria le-a cumpărat la toţi tablete şi nu mai are nimeni scuze. Pun absenţa, părintele primeşte mesaj şi am avut surpriza ca după 5 minute să intre elevul la oră.“, spune profesorul, insistând asupra faptului că responsabilizarea părintelui face cu adevărat minuni, conform slatina.ro.