Mihai Coteț-cascadă de acuze la adresa Primăriei Pitești în „Scandalul Olimpiada.” Cine are dreptate?

Discuțiile legate de subiectul „Olimpiada” continuă, consilierul local, Mihai Coteț, trăgând și el recent un semnal de alarmă asupra modului de implicare a municipalității în organizarea acestui eveniment. Coteț susține că în organizarea unui astfel de eveniment trebuie să se implice toți factorii decidenți din administrația locală, indiferent de culoarea politică, justificând că în joc era imaginea Piteștiului, prestigiul orașului nostru, mândria noastră de piteșteni, capacitatea comunității de a fi gazdă bună.

„Primăria Pitești a considerat că olimpicii merită să fie susținuți doar cu o… intrare gratuită la Zoo”

„Timp de aproape doi ani, sute de copii din Pitești s-au chinuit să continue cursurile de înot, pentru că municipalitatea piteșteană nu a fost capabilă să le asigure condițiile necesare, după ce Bazinul Olimpic a intrat în renovare. Alte sute de copii au renunțat la acest sport.

Ne-am fi așteptat, ca după această experiență, conducerea Primăriei Pitești să fie mult mai atentă și empatică atunci când vine vorba despre copii, despre nevoile lor și despre sprijinul pe care îl poate acorda. Pentru că poate! Experiența organizării fazei naționale a Olimpiadei de Engleză la Pitești ne-a dovedit contrariul și ne-a lăsat un gust amar…

364 de elevi au participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză de la Pitești, alături de 44 de profesori însoțitori și 47 de profesori evaluatori din comisia centrală. Fiecare în parte ar fi putut fi un viitor ambasador al orașului nostru. Piteștiul era gazda, doar că Primăria Pitești a considerat că olimpicii merită să fie susținuți doar cu o… intrare gratuită la Zoo. Transportul oricum era gratuit pentru olimpici, prin Lege.

„S-au străduit să ,,spele” imaginea Piteștiului inclusiv primari ai PSD”

În schimb, s-au străduit să ,,spele” imaginea Piteștiului inclusiv primari ai PSD, semn că interesul pentru binele copiilor noștri nu ține de culoarea politică, ci de capacitatea de a înțelege rolul și responsabilitatea pe care le ai în calitate de edil.

Primăria Mioveni a pus la dispoziție nouă autocare pentru transportul elevilor

După refuzul implicării Primăriei Pitești, primarul din Mioveni a răspuns imediat la rugămintea inspectorului general al IȘJ, Alina Manea, și a pus la dispoziție, zilnic, 9 autocare pentru transportul elevilor.

Primarul de la Topoloveni a oferit gem și zacuscă, produse tradiționale locale, în timp ce Primăria Pitești nici măcar materiale promoționale nu a vrut să pună la dispoziție pentru că… nu are!!! Și mai suntem și municipiu reședință de județ!

Primarul de la Albeștii de Argeș a oferit 100 de agende branduite cu sigla evenimentului, pentru toți profesorii prezenți.

Ca de fiecare dată alături de comunitate, Olimpia Doru a făcut blocnotes-uri branduite cu evenimentul, pentru toți copiii.

Primarii de comune-în sprijinul șefei ISJ

Ce a oferit, totuși, Primăria Pitești? Frigul memorabil pentru olimpici, din sălile de clasă pentru că, de la 1 aprilie, în ciuda temperaturilor destul de neprietenoase, municipalitatea a decis sistarea agentului termic.

Că nu a existat nici măcar o minimă bunăvoință din partea Primăriei Pitești, din contră, o dovedește refuzul de a caza copiii, în condiții decente, la căminul LPS și la cel din curtea IȘJ Argeș, invocându-se pretexte halucinante. La LPS sunt cazați, într-o aripă a căminului, în condiții de lux, juniorii FC Argeș, cu 35 de lei/zi. Mai erau două aripi de cămin libere! La căminul din curtea IȘJ Argeș, unde Primăria Pitești susține că ar fi centru de vaccinare, nu se mai vaccinează nimeni de luni de zile. Vaccinul se face la medicii de familie. Celelalte cămine disponibile asigurau doar cazări cu o singură toaletă la capăt de hol! Aici indica Primăria Pitești să fie cazați olimpicii și profesorii.

Cât de orbit să fii de politică sau de ambiții personale, încât nu doar să nu sprijini cu nimic, dar să pui și ,,tălpi” acestui eveniment?!

În joc era imaginea Piteștiului, prestigiul orașului nostru, mândria noastră de piteșteni, capacitatea comunității de a fi gazdă bună.

Se invocă lipsa banilor pentru copiii noștri, dar există bani pentru tot felul de tichii de mărgăritar, precum studio-uri tv și evenimente culturale mediocre și inutile, susținute, parte dintre ele, de aceeași speakeri care ridică ode primarului în funcție.

„Regret că imaginea Piteștiului a avut din nou de suferit”

Felicit conducerea IȘJ Argeș pentru cât s-a zbătut și pentru că a reușit să găsească variante de cazare, masă și transport decente pentru toți participanții, în condițiile în care, de la minister, s-au alocat 100 de lei/elev! Îi felicit pe toți voluntarii implicați pentru tot efortul lor! Nemulțumirile erau inevitabile, ținând cont de numărul de participanți, iar o parte dintre ele sunt justificate (și mă refer în special la frigul din sălile de clasă).

Regret că imaginea Piteștiului a avut din nou de suferit, că nu am fost în stare, ca municipalitate, să performăm în sprijinirea educației și că nu avem nici știința, nici capacitatea și nici bunăvoința de a promova imaginea orașului prin crearea de experiențe plăcute celor care ne trec pragul.”, a postat consilierul local, Mihai Coteț, pe pagina de facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.