prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț: „Dacă partidul ar fi decis că la Pitești se face alianță cu PSD, în secunda doi mă retrăgeam!”

Acesta este un mesaj pentru cei care înțeleg, pentru cei care nu au înțeles încă, dar mai ales pentru cei care se fac că nu înțeleg. Este răspunsul la întrebarea: ,,Cum poți să fii cu PSD la centru și împotriva PSD la Pitești?”
❶ De mai bine de 30 de ani, în România se fac și se desfac alianțe politice. Tot felul de alianțe, motivate mai mult sau mai puțin credibil de contexte geo-politice sau de situații excepționale. În acești 30 și ceva de ani, în care s-a făcut politică și mai bine, și mai prost, și sub o majoritate, și sub coaliții, comunitățile au crescut, au stagnat sau au eșuat lamentabil. Sub aceeași guvernare, orașele au evoluat sau nu. De ce? Pentru că nu alianțele, nu politicul, nu șeful de partid au făcut diferența, ci omul din fruntea comunități.
❷ Bolojan a performat la Oradea indiferent de guvernare. Nu cred că există vreun cetățean care să-l ia la rost pentru ceea ce se întâmplă la București. De ce? Pentru că, pe de o parte, Bolojan e dincolo de toate om de administrație și, pe de altă parte, pentru că cetățenii au înțeles că schimbarea României începe o dată cu schimbarea comunităților. La Pitești, toți facem politică mare, toți combatem pe marginea moralității acțiunilor de la centru, dar toți uităm că, înainte de toate, e vorba de ceea ce stă în puterea noastră să schimbăm în primul rând aici, în orașul nostru, prin vot, prin atitudine, prin participare. Cum putem schimba? Doar punând punct ,,epocii de aur” a PSD.
❸ Când s-a decis alianța la centru, am spus clar: la Pitești nu e loc de așa ceva! În Piteștiul care trei decenii a avut stăpâni pesediști, nu primari, principalul adversar și marele rău a fost și a rămas PSD. Fiecare organizație a avut mână liberă să procedeze cum consideră. Dacă partidul ar fi decis că la Pitești se face alianță cu PSD, în secunda doi mă retrăgeam. Pot înțelege că susții stabilitatea la centru, dar n-aș fi putut să fac alianță cu corupția și incompetența, la Pitești. În consecință, patru ani, alături de colegii mei Răzvan Șerbănoiu, Sorin Apostoliceanu și Cătălina Dumitrașcu, am făcut opoziție la stăpânirea Gentea, incompetentă, risipitoare și cu priorități ce n-au nicio legătură cu ideea de administrație coerentă. Au făcut front comun cu noi colegii consilieri locali de la USR, pentru că și ei locuiesc în același Pitești, sub influența otrăvită a aceluiași PSD.
❹ De aceea vin astăzi cu fruntea sus în fața piteștenilor, ca unul care a făcut lucrurile corect și cinstit. Sunt mulți oameni care mă cunosc bine și care știu că principiile mele sunt călăuza mea și în afaceri, și în viață. Nu am fost niciodată modelul politicianului, de aceea am ales administrația, pentru că e la firul ierbii, vorbești direct cu omul, rămâi mereu în contact cu realitatea și, mai ales, poți face ca o comunitate să înflorească prin propriile priceperi și cu sprijinul unei echipe profesioniste, indiferent cine se perindă pe la centru.
❺ Pentru că schimbarea la Pitești nu se poate produce decât schimbând caracatița PSD, am cerut celor de la USR susținerea. Am făcut-o îndreptățit de buna colaborare în Consiliul Local și în numele unui scop pe care îl credeam comun. Doar că USR Argeș, spre deosebire de noi, este presat de direcția de la Centru. Deputatul Moșteanu, după o absență de alți patru ani, candidează din nou. Își face încălzirea pentru Parlament, după aceeași rețetă de predare a orașului în brațele PSD. Argumentele de grădiniță cu ,,PSD+PNL=LOVE” sunt ridicole la Pitești, unde organizația locală PNL a combătut permanent falimentara administrare a Piteștiului de către PSD, iar asta se știe chiar și în Bucureștiul unde locuiește. Să vii o dată la patru ani în Pitești, doar ca să descarci sacul cu sloganuri împotriva PNL Pitești, înseamnă că vrei să-l mai faci o dată primar pe Gentea.
❻ I-am transmis lui Ionuț Moșteanu și public, și în privat, invitația de a face alianță pentru Pitești. A refuzat să-i dea curs. ,,Asta e politica!” a fost argumentul lui. Doar că unde el vede politică, pentru că doar asta se vede din București, eu văd Piteștiul. Iar Piteștiul nu înseamnă politică, înseamnă oameni, înseamnă viitorul nostru și al copiilor noștri, aici. E ușor să spui… ,,Asta e politică” atunci când pe tine nu te afectează, pentru că nu ești aici cu noi. Dacă ar fi avut o șansă, l-aș fi susținut, dar piteștenii nu votează oameni care-și amintesc că sunt din Pitești o dată la patru ani. Iar sondajele au confirmat-o cu claritate.
❼ Cred, însă, că mulți useriști văd ca mine lucrurile, pentru că mulți locuiesc aici, în Pitești, și resimt aceeași nevoie de schimbare. Sunt inteligenți și realizează că e absolut neproductiv ca acum, când trebuie să facem front comun, ei să sprijine în campanie Forța Dreptei și PMP, adică prietenii lui Gentea care sunt pesediști notorii, dovediți prin fapte. Cu aceste premise, orice minimă logică ne arată că un vot pentru Moșteanu avantajează PSD-ul.
❽ În ciuda tuturor obstacolelor, sunt mai susținut decât își închipuie unii, chiar și de useriști, care văd dincolo de platitudinile sloganelor ambalate la centru. Sunt susținut de piteștenii care își doresc schimbarea, fie că sunt sau nu angrenați politic. Toți vrem să ne fie bine, indiferent de ideologie și convingeri. Atât de simplu este!
❾ Îi îndemn pe piteșteni să iasă la vot în număr cât mai mare, în ciuda intimidărilor și a ideii lansate de PSD, că votul lor nu contează. Când li se va mai spune asta, să-și amintească faptul că toți primarii PSD au fost aleși cu o mânuță de voturi, tocmai pentru că majoritatea copleșitoare a piteștenilor a stat acasă.
❿ Cred că asta este lecția maturității noastre civice. Eu nu vin cu partidul, eu vin cu ce am realizat în viața asta personal și pentru comunitate și cu un proiect ambițios: să facem din Pitești un oraș în care merită să trăiești!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs