prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț: „Nu credeam să văd mai mult amatorism și dispreț față de modul în care se cheltuie banul public ca în ultima ședință de Consiliu Local!”

Mihai Coteț: „Nu credeam să văd mai mult amatorism și dispreț față de modul în care se cheltuie banul public ca în ultima ședință de Consiliu Local!”
„Practic, ni s-a cerut să votăm, în orb, fără să ni se pună la dispoziție documentele pentru consultare, acordarea a cel puțin 77 de miliarde de lei vechi din banii publici pentru suplimentare de lucrări, renovări energetice și reabilitări de școli!
Pe scurt!
Vinerea trecută, am fost convocați pentru o Ședință Extraordinară ce avea să aibă loc luni, 31 iulie. Ne erau anunțate 6 puncte pe ordinea de zi, printre care și majorarea valorii unor contracte pe care nu aveam de gând să o votăm, pentru că deja a ajuns sport național la Primăria Pitești.
Luni, pe ordinea de zi, ne-am trezit cu 11 proiecte pe care ni se cerea să le votăm în regim de urgență, pentru că era ultima zi în care se mai puteau accesa fonduri prin PNRR. Dacă am fi vorbit despre proiecte finanțate exclusiv prin PNRR, votam cu ochii închiși, doar că, din banii piteștenilor, urmau să se ia cel puțin 77 de miliarde de lei vechi (mai exact 7.707.297 lei).
În totală bătaie de joc, materialele ne erau trimise în timpul ședinței, la un sfert de oră de la începerea acesteia, fără să avem posibilitatea să consultăm devizele, să vedem și noi pentru ce urmează Primăria Pitești să cheltuie o sumă într-atât de mare. Urma să ne dăm votul pe miliarde bune, nu pe o mână de bani!
❎Pentru renovarea energetică a Școlii ,,Adrian Păunescu”, cheltuielile neeligibile se ridică la 1.808.113 lei.
❎Pentru renovarea energetică a Școalii Gimnaziale ,,I.L. Caragiale”, cheltuielile neeligibile ar urma să fie de 1.684.834 lei.
❎Pentru renovarea energetică a Liceului cu Program Sportiv ,,Viitorul”, cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 1.720.422 lei.
❎La aceasta se adaugă reabilitarea a trei școli în vederea obținerii statutului de Școală Verde. Nu ni se spune cu cât urmează să contribuie Primăria Pitești, dar se spune că valoarea totală a proiectului este de 29.812.132 lei, iar prin PNRR se suportă doar ceea ce se încadrează în prețul de 500 euro/mp. Ce este peste, suportă tot piteștenii!
❎Mai adăugăm la toate acestea solicitarea Primăriei Pitești de a majora ÎNCĂ O DATĂ (!!!) contractul pentru reabilitarea Colegiului ,,Armand Călinescu”, pe care Primăria Pitești se chinuie de cinci ani să-l termine. În 2018, valoarea contractului era de 28.935.679 lei. În 2022 suma a ajuns, prin suplimentări, la 32.958.654 lei! Ieri, ni s-a cerut să majorăm valoarea contractului până la valoarea de 35.452.582 lei! Vorbim, așadar, despre o majorare cu 2.493.928 lei față de 2022 și cu 6.516.903 lei față de contractul inițial!
Oameni buni, vorbim de miliarde tocate din buzunarele noastre pentru că lucrurile nu s-au făcut la timp sau din alte rațiuni pentru care organele de control ar trebui să se sesizeze!
S-au primit toate documentele necesare de la Inspectoratul Școlar Argeș încă de la începutul acestei luni! De ce s-a lăsat totul pe ultima sută de metri?
Primarul PSD se pitește în spatele angajaților, doar că nu este vina lor pentru că la Primăria Pitești cineva face prost managementul resurselor umane și al proiectelor.
Tind să cred că, în realitate, vorbim mai ales despre un mod de operare. Același mod de operare pentru care s-au cerut suplimentări de costuri pentru stații (și ați văzut la ce preț de apartament le facem!), pentru semafoare, pentru bazinul olimpic, pentru Arena Pitești ș.a..
E același mod de operare prin care miliarde se sifonează din buzunarele piteștenilor. Și, ca și cum nu era de ajuns, Executivul PSD se simte chiar ofensat că am refuzat să girăm acest mod de operare cu ochii închiși!”, este mesajul transmis de consilierul local Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs