prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț: „Șefii poliției locale sunt ocupați să se țină de scaun!”

Mihai Coteț: „Șefii poliției locale sunt ocupați să se țină de scaun!”

„Am văzut cu toții filmulețul care circulă pe toate grupurile de Whatsapp și de Facebook cu tinerii care își împărțeau pumni și picioare în plin centru orașului, chiar în fața Primăriei Pitești. O zonă care nu demult era patrulată de poliție locală, acum pare lăsată de izbeliște și se transformă, sub ochii autorităților, în ring pentru violență, consum de droguri și delincvență. În cartiere este și mai rău.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ MALL! TOATE MAGAZINELE ȘI RESTAURANTELE AICI! LISTA COMPLETĂ!
Siguranța piteștenilor e pusă în pericol în fiecare zi, pentru că Poliția Locală e doar de formă pe hârtie, în pixul primarului pentru funcții călduțe. De aceea, pe bună dreptate, piteștenii se întreabă ,,Polițistul local cu ce se ocupă?”.
Acest angajat al Primăriei, adesea confundat cu angajatul MAI, este de cele mai multe ori doar o rudă îndepărtată și bine remunerată a cuiva care și a adus umilă contribuție la campania electorală a primarului.
Avem o instituție de forță fără forță, care trăiește din banii primăriei. Dacă tot o avem, important e să o folosim, să îi trasăm niște obiective clare și să urmărim să le și îndeplinească.

„Tot mai mulți dintre noi suntem îngrijorați de fenomenul consumului de droguri care face ravagii printre tinerii noștri.”

Fără pregătire, fără o autoritate reală, fără o colaborare clară cu instituțiile de forță, majoritatea polițiștilor locali sunt doar niște angajați ai primăriei, neputincioși în fața fenomenului infracțional.
Pentru că Poliția Locală a ajuns această mașinărie de partid, fără niciun fel de autoritate, nu ne mirăm că tot mai mulți dintre noi suntem îngrijorați de fenomenul consumului de droguri care face ravagii printre tinerii noștri.
În tot acest timp, șefii poliției locale sunt ocupați să se țină de scaun și să nu deranjeze primarul, iar primarul se face că nu vede și acum, în plină campanie, nu va mișca niciun deget să reformeze o instituție lâncezită în subordinea lui pentru că, nu e așa, asta e ideea de camarilă. În timp se construiește un sistem de interdependență, în care jupânul depinde de slugi și slugile depind de firimiturile de la masa jupânului.”, a declarat Mihai Coteț.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.