prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mihai Coteț și echipa de consilieri liberali au cerut Referendum cu privire la soarta Pădurii Trivale. 87,5% dintre piteșteni vor arie protejată!

Pentru a stopa atacul lui Gentea care, prin acțiunea sa în instanță, împiedică declararea Pădurii Trivale arie protejată, Mihai Coteț și echipa de consilieri locali PNL au depus un proiect de Consiliu Local pentru organizarea unui Referendum. Acesta este cu atât mai justificat cu cât primarul Gentea ignoră dorința a 87,5% dintre piteșteni care vor ca pădurea lor să fie protejată de acest statut.
Referendumul propus pentru data de 9 iunie, pentru a eficientiza atât procesul de votare, cât și costurile aferente organizării, are drept obiectiv consultarea la vot a tuturor piteștenilor cu privire la soarta Pădurii Trivale.
Mihai Coteț duce mai departe lupta de conservare a Pădurii Trivale începută încă de acum un an prin strângerea de semnături pentru declararea acesteia arie protejată. Mai mult decât atât, pentru a demonstra administrației curente faptul că piteștenii își doresc ca pădurea să fie declarată arie protejată, Mihai Coteț a comandat o cercetare sociologică realizată de Novel Research.
Astfel, peste 600 de piteșteni au participat la cercetarea sociologică și au fost întrebați dacă vor ca Pădurea Trivale să fie pădure parc, în care să se poată interveni sau dacă vor ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Răspunsul cetățenilor a fost covârșitor: 87,5% dintre piteșteni își doresc ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Datele au fost colectate în intervalul 1-16 aprilie 2024 și studiul are o marjă de eroare de 3,5%.
Ca urmare a răspunsului covârșitor pe care piteștenii l-au oferit, Mihai Coteț a cerut public primarului Gentea să-și retragă acțiunea în instanță. Deoarece Gentea a ales să ignore voința piteștenilor, Mihai Coteț, alături de echipa de consilieri liberali, au făcut încă un pas în lupta pentru conservarea Pădurii Trivale. Pentru a putea avea acest Referendum care ar demonstra fără echivoc ceea ce locuitorii din Pitești își doresc cu adevărat, Gentea are obligația morală să pună acest proiect pe ordinea de zi pentru a putea fi votat în consiliu.
Pentru a demonstra că echipa liberală nu va renunța până când pădurea Trivale nu va deveni arie protejată, Mihai Coteț îi cheamă pe piteșteni în fața primăriei pentru a-i arăta lui Gentea că soarta pădurii nu e negociabilă.
,,Răspunsul piteștenilor este covârșitor: 87,5% își doresc arie protejată. Am strâns peste 10.000 de semnături în acest sens. Sunt argumente pe care Gentea nu le mai poate ignora. Tocmai de aceea, astăzi, și pe această cale, îi cer primarului să își retragă contestația și să lase Pădurea Trivale în pace. Nu ne vom lăsa până când Gentea nu-și va lua mâinile de pe pădurea noastră. M-am luptat pentru stimulente pentru nou-născuți pentru a încuraja tinerii să rămână acasă. M-am luptat pentru corectitudine în cheltuirea banului public, nu dezmăț cu stații de autobuz la preț de garsoniere. Am promis că nu voi abandona lupta pentru Pădurea Trivale, de aceea propunem Referendum, pentru că așa, în mod democratic, ne putem exprima dorința. Este obligația morală a lui Gentea să pună propunerea de Referendum pe ordinea de zi și să putem să ne exprimăm dreptul democratic de a participa la viața comunității noastre. Semnăturile strânse au fost ignorate, sondajele au fost ignorate, Referendumul nu va mai putea fi ignorat. Piteștenii s-au săturat, vor schimbare și acum știu că împreună suntem mai mulți și mai puternici decât camarila lui Gentea.” a declarat Mihai Coteț, candidatul PNL pentru funcția de Primar al Municipiului Pitești.

MFC21240015

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.