prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ministra Justiției, Alina Gorghiu: „Avem datoria de a aduce justiția în centrul agendei „Femeile, pacea și securitatea”

Ministra Justiției, Alina Gorghiu: „Avem datoria de a aduce justiția în centrul agendei „Femeile, pacea și securitatea”

În perioada 8-12 iulie, ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, cu ocazia lucrărilor summitului NATO. În acest context, ministra justiției a fost invitată să susțină o alocuțiune în cadrul mesei rotunde „Femeile, pacea și securitatea”, eveniment organizat în marja summitului NATO, la Departamentul de Stat, azi, 9 iulie a.c..

CITEȘTE ȘI: ELEVII DE 10 AI ARGEȘULUI LA EVALUAREA NAȚIONALĂ! CINE SUNT ȘI DE LA CE ȘCOLI PROVIN? ANUNȚUL ISJ!

Ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu a declarat: „Avem datoria de a aduce justiția în centrul agendei „Femeile, pacea și securitatea” (FPS). România oferă o rețetă de succes când vine vorba de implicarea femeilor în stabilitatea socială. În sistemul nostru de justiție, aproape 80% dintre toți judecătorii de la Înalta Curte sunt femei. Peste 70% din toți angajații Ministerului Justiției sunt femei.

Însă întreg sistemul din România depune efortul cuvenit. Suntem un stat membru NATO care cheltuie 2,5% din PIB pentru apărare. O parte merge în eforturile de implementare a Agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru Implementarea Agendei FPS (2024-2028). Documentul include lecțiile învățate și concluziile copreședinției României și SUA a Punctelor Focale Naționale. Planul de acțiune al României este construit pe cei 4 piloni ai Rezoluției 1325: prevenție, protecție, participare, ajutor și recuperare.”

Oficialul român a subliniat că România este în linia întâi în efortul de susținere a Ucrainei, în contextul agresiunii rusești: „războiul Rusiei e la granița noastră. Vedem direct ororile trăite de victimele ucrainene în războiul lui Putin. Vedem rolul-cheie al femeilor în susținerea comunităților post-conflict. Vedem însă și că lucrul care determină oamenii să depășească trauma războiului și a agresiunii este speranța că se va face dreptate. Adaug o nouă perspectivă discuției.”

Ministra justiției va avea, de asemenea, activități în cadrul summitului NATO, vizită la Curtea de Justiție Superioară din Los Angeles, întrevederi cu diaspora română din Statele Unite ale Americii, precum și evenimente organizate de Ambasada României în SUA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs