Mircea Andrei, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel: ”De 25 de ani PSD a condus Argeşul din faliment în faliment”

DISTRIBUIȚI
mircea andrei pam consiliul judetean arges

Iubit sau hulit, înconjurat de prieteni sau adversari, actualul preşedinte al Partidului pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei, reuşeşte să suscite din nou interes maxim pe scena politică din Argeş. Munceşte 16 ore pe zi şi spune că va face asta, fără pauză, până pe 5 iunie. Indiferent de sentimentele pentru acesta, nimeni nu-i poate contesta ambiţia, capacitatea intelectuală şi organizatorică, forţa de a schimba lâncezeala politică de până acum din judeţ. O rundă de alegeri cu Mircea Andrei la conducerea PAM va fi, cu siguranţă, mult mai interesantă, aşa cum va fi cea din vară de la locale.
1)Care sunt atuurile Partidului pentru Argeş şi Muscel pe care le va folosi în alegerile locale din iunie?
Sunt aceste atuuri… În primul rând, Partidul pentru Argeș și Muscel nu are niciun grad de subordonare față de București și partidele naționale de acolo. Este foarte important acest aspect, deoarce ne permite să alegem oamenii care reprezintă în mod real comunitatea și nu vom avea niciun amestec al găștilor de la București, al intereselor acestora în desemnarea unor candidați. Cu partidele naționale vom încheia, după alegerile locale, un protocol de colaborare politică, protocol care să ne permită reprezentativitate la nivel național, așa cum merită de fapt Argeșul. Al doilea atu este reprezentat de faptul că PAM, ca partid regional, identifică și reprezintă exclusiv interesele Argeșului ca județ, situație în care se smulge din păienjenișul de interese care niciodată nu au adus ceva bun în Argeş. Mai mult decât atât, semnarea protocolului cu unul din cele două partide naționale se va face strict pe criteriul de interes al județului, mai exact strict după ce ni se comunică și nouă care vor fi investițiile pe care Guvernul le va face în județul Argeş. Noi vom promova partenerul nostru în acest protocol pentru a obține guvernarea țării, vom contribui cu voturile argeșenilor la obținerea majorității în Parlament, dar va trebui să le spunem argeșenilor de ce anume facem lucru ăsta pentru că, altfel sarcini de la București pe filierele partidelor care activează și în Argeș au tot fost… Însă, rezultate și investiții nu au fost.
 2)Câţi membri are la ora actuală PAM?
 Ne apropiem de 1.500 de membri și, cu siguranță, la modul în care se înscriu oamenii la noi, recunoscând PAM ca fiind o formațiune politică ce reprezintă județul, cu siguranţă ajungem la 3.000 de membri până la alegeri, fără candidați.
 Cu siguranță cred că vom reuși să depășim 25 de procente la nivelul județului Argeș. 

3)Cum este de aşteptat, v-aţi făcut anumite calcule. Care este numărul minim de primari pe care şi-a propus PAM să-l obţină la alegeri?
 Nu aș pune problema la această manieră pentru că la momentul la care discutăm, nimeni nu poate să facă o evaluare exactă asupra candidaților. Ce pot să vă spun e că vom încerca să maximizăm șansele fiecărui candidat în parte.
 4)Care este strategia pentru Consiliul Judeţean Argeş? Pe câte locuri mizaţi?
 Depinde foarte mult de reacția cetățenilor și de efortul nostru de a promova Partidul pentru Argeș și Muscel. Cu siguranță cred că vom reuși să depășim 25 de procente la nivelul județului Argeș. 
5)Există informaţii potrivit cărora vă doriţi şi aveţi şi argumente „procentuale” să le zic aşa, ca să ajungeţi preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Este adevărat?
 Aș răspunde altfel… Există în județul Argeş un PSD corupt, învechit și uzat care cu siguranță nu va reuși să cumuleze 51% din voturile argeșenilor, deci nu va ajunge să aibă majoritatea în Consiliul Județean pentru alegerea președintelui. Aspect care, într-adevăr deschide calea negocierilor politice între partidele de dreapta. Dacă, totuși, după 25 de ani de sărăcie și de mers din rău în mai rău, din faliment în faliment, din act de corupție în act de corupție, PSD Argeș va forma majoritatea în Consiliul Județean înseamnă că nimic nu are rost și  tot ce ne rămâne de făcut tuturor este să privim în următorii zece ani spectacolul sărăciei generate de acest PSD.
 Nicolescu a fost un om bun care a făcut mult rău inclusiv sieși
6)Este un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastră că nu-l mai aveţi ca şi adversar politic pe Constantin Nicolescu?
 Este, fără discuție, adevărat faptul că domnul Nicolescu a fost un real lider politic. Însă, din păcate pentru cariera domniei sale, a fost un om bun care a făcut mult rău inclusiv sieși , fie din nepricepere, fie din neștiință, fie din dorința exagerată de a domina județul. A generat sau s-a lăsat prins într-un păienjeniș de relații ilegale, nepotisme, s-a complăcut în această situație, mulțumitoare pentru poziția personală a domniei sale fără ca vreodată, în mod real, să facă efortul să împingă județul în prim planul politicii naționale. Îmi este greu să spun dacă este un avantaj sau ba absența domniei sale. Aș înclina mai mult în a spune că l-aș fi preferat mai mult ca și contracompetitor în bătălia electorală a anului 2016. Dar, cu siguranță, indiferent dacă l-aș fi avut sau nu ca și contracandidat, ca om, aș fi preferat să fie alături de familia domniei sale.

 7)Veţi candida şi la Primăria Piteşti? (A se vedea strategia lui Cătălin Bulf).
  Nu exclud această posibilitate. Dar decizia, după analiza internă, va fi luată în prima decadă a lunii martie. Totuși, indiferent de deciziile noastre, ca reprezentanți ai partidelor politice, aș vrea să subliniez faptul că electoratul este cel care ne poziționează într-o funcție sau alta și nu dorințele noastre.
Cornel Ionică ar putea candida la Primăria Piteşti
  8)Ce candidat credeţi că va arunca în luptă PSD pentru Piteşti?
 Deși nu este treaba noastră, ca pură speculație, cred că din partea PSD va candida domnul viceprimar Cornel Ionică.
    9)Apreciaţi că este posibilă o nouă candidatură a lui Tudor Pendiuc? Independent, din partea unui partid politic, din partea PSD?
Posibil este. Cred că domnul Pendiuc are suficientă maturitate și experiență politică să analizeze corect situația domniei sale.
Este posibil ca în rândurile noastre să se regăsească oameni de calitate din PSD
 10)Care sunt şansele ca din vară Argeşul să nu mai fie un judeţ roşu aşa cum l-aţi numit mereu?
  Aceasta chiar este o întrebare grea. Deoarece, ceea ce mi-am dorit și îmi doresc în continuare este ca Argeşul să aibă o bună gestiune a intereselor cetățenilor și o bună administrare a banului public. Aș vrea să precizez că sunt suficiente cazuri în care eu apreciez munca de  administrație a unor oameni din PSD, așa cum aș da exemplul domnului primar Ion Georgescu de la Mioveni – despre care multe poți să spui, dar nu că a gestionat rău orașul.  Dificultatea acestor oameni constă în aceea că ei trebuie să activeze în interiorul unui partid sufocat de interese de grup, interese care rareori sunt legale, așa că răspunsul la întrebare este mai calificat. Nu va fi importantă culoarea politică deoarece ne-am săturat de culori politice și de partide în general. Acesta este și motivul pentru care am înființat Partidul pentru Argeș și Muscel și nu am căutat să acționez din interiorul unui partid cu comanda la București. Este posibil ca în rândurile noastre să se regăsească oameni de calitate din PSD, oameni care nu vor să mai participe, să mai continue și să își asume dezastrul pe care PSD-ul l-a făcut în județ. În partea liberală, dacă se depășește faza de dezorganizare și conflict intern și se renunță la jocurile de culise ale unor lideri PNL cu conducerea PSD –ului, această formațiune politică poate deveni un partener al nostru pe drumul pe care, cu efort încercăm să-l construim pentru județul Argeș.