„Moartea” samsarilor? Vinzi mai mult de un imobil sau o mașină? Când și de ce ar trebui să-ți pui problema că trebuie să plătești taxe în plus?

Persoanele fizice care înstrăinează bunuri imobile sau autoturisme în mod repetat ar putea să intre în vizorul Fiscului cu obligații fiscale suplimentare. Mai exact, din simplu vânzător-persoană fizică, Fiscul să reconsidere situația și să-i pună vânzătorului pe frunte ștampila de vânzător-afacerist.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

La noi legile nu sunt aceleași în fiecare zi, la fel și taxele, impozitele și accizele. Din păcate, aceste schimbări nu vin mereu în ajutorul populației. O astfel de modificare a fost făcută și în cazul celor care își vând imobilul sau autoturismul.

Cosmin Dumitrașcu, expert contabil, a explicat ce se întâmplă cu cei care au două autoturisme sau două imobile pe care vor să le vândă

„În situația în care avem de-a face cu o persoană fizică ce vinde un imobil sau un autoturism, dacă vinzi mai mult de unul pe an, și dacă depășești 300.000 de lei vânzarea, ești obligat ca imediat cu al doilea să te înregistrezi într-o formă de organizare, într-o entitate comercială. Asta în ceea ce privește TVA-ul.

La impozitare, orice depășește o tranzacție pe an este considerată a nu fi o tranzacție ocazională, ci una continuă.

O să dau un exemplu concret. Acei samsari care luau mașini pe care le revindeau. Ministerul Finanțelor publice, văzând această activitate, au considerat de cuviință să fragmenteze și să condiționeze aceste tranzacții”, a afirmat Cosmin Dumitrașcu.

„Mai mult decât atât, cei care vând pe persoană fizică imobile, dacă tu ai cumpărat un imobil pe care îl vinzi mai departe, în situația în care treci și la al doilea imobil pe care vrei să îl vinzi și depășești 300.000 de lei, trebuie să mergi la Administrația Finanțelor Publice la care ești arondat cu CNP-ul și să te înregistrezi în scopuri de TVA. De ce? Pentru că ai depășit 300.000 de lei”, a mai spus expertul contabil.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.