Motivul uimitor pentru care au fost blocate lucrările la drumul expres Pitești – Craiova!

DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu a explicat blocajul apărut în construirea drumului expres Piteşti-Craiova, precizând că fermierii au solicitat amânarea expropierii terenurilor pentru a recolta culturile de rapiţă, orz şi grâu, pentru care au luat subvenţii APIA din fonduri europene.

„Când am ajuns în 2017 am văzut că nu era făcut nici măcar proiectul pentru autostrada Piteşti-Craiova şi abia din 2017 noi am demarat toate procedurile de licitaţie. Am avut surpriza ca din patru tronsoane care au fost licitate două instanţa să le declarare nelegale caietele de sarcini. Pentru două să spună că e bine, deşi era aceeaşi procedură, întâmplător acelaşi contestatar.
În celelalte, pe cele două tronsoane de la Piteşti până la Slatina s-a trecut la partea de proiectare şi de execuţie. Constructorii aveau termen până la finalul acestui an să vină cu proiectul tehnic. Ei au venit după şase luni de zile. Practic nu avem ce să le reproşăm constructorilor pentru că ei şi-au făcut treaba mai repede decât era aranjamentul şi decât era contractul.
S-a început acest drum tehnologic care duce la drumul expres Piteşti-Craiova. Acesta trece printr-un câmp şi ajunge tot într-un câmp unde trebuie să treacă cele două tronsoane de la Piteşti-Craiova. Drumul tehnologic e finalizat azi, asta înseamnă că nu trebuie să fie neapărat asfalt cel puţin în această etapă pe el, ci să dea posibilitatea maşinilor să meargă pe el până la drumul expres”, a afirmat Olguţa Vasilescu, marţi seară, la Antena 3.

Ea a povestit că fermierii care au încasat bani prin subvenţii APIA au făcut solicitări pentru amânarea expropierii terenurilor pe care urmează să fie construit drumul expres deoarece pe acestea au recolte de rapiţă, orz şi grâu.

„Aici vreau să vă spun unde ne-am blocat. Vă mai amintiţi, povestea, urşii, broasca, liliecii, ş.a.m.d. Toate nebuniile astea care se întâmplă în România. Ei bine către CNAIR şi DRADP Craiova se face o adresă de către primarii care au localităţile şi terenurile pe aceste două tronsoane. Şi vă citesc una dintre ele «având în vedere solicitarea fermierilor de pe culoarul de expropiere care administrează terenul sau deţin terenul şi faptul că la această dată nu au fost recoltate culturile de orz, rapiţă, grâu, solicităm să aveţi în vedere amânarea începerii lucrărilor la drumul expres Piteşti-Craiova până la finalizarea activităţii de recoltare. Menţionăm că nu s-a avut în vedere despăgubirea financiară a culturilor existente. Menţionăm faptul că terenurile cultivate de fermieri au fost declarate la APIA pentru subvenţie, fiind supuse procedurii de verificare până la recoltare»”, a explicat Vasilescu.