prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Muscelenii îşi fac piaţa pe stradă

2500 lei pe lună costă închirierea unei tarabe în piaţă. 4 lei pe metru pătrat costă în afara pieţei. Unde este vadul mai bun pentru comercianţi? Unde le este mai comod clienţilor să cumpere, dacă se poate să le pună şi în sacoşe.  Una din metodele de marketing general dă ca eficientă în creşterea vânzărilor un vad cât mai la vedere. Aşa se face că puzderia de comercianţi cu diverse produse care se culeg direct de la mama-natură din pădure sau chiar din teii de pe Bulevard şi Grădina Publică au vânzare ca la carte în timp ce restul, din interiorul halei, plătesc dublu la chirie.
Nimeni nu controlează comerţul stradal
Este vorba de un soi de concurenţă neloială care le umple buzunarele unora destul de simplu. Un comerţ necontrolat nici măcar din punct de vedere al calităţii în văzul tuturor, dar cui îi pasă? Ce-i drept plantele medicinale şi fragii se negociază şi afară şi înăuntrul pieţei, dar ţinând cont că nu sunt ambalate, deci costuri zero a investiţiei, e normal să fie aşa. Unde mai pui că majoritatea preferă să le vândă direct din sacoşă, renunţând la cheltuiala cu chiria, adică 4 lei/ mp/zi. Oferta cu „megadiscount“ încântă clienţii şi cum autorităţile nu iau nicio măsură, comerţul ambulant e chiar o afacere rentabilă. Regulile comerţului la care facem referire după priceperea fiecărui edil, calitatea la risc, iar bonurile fiscale inexistente. Şi totuşi, cele mai mari tranzacţii se fac cu plantele medicinale, iar nimeni nu pare să aibă în sarcină verificarea comerţului de pe trotuare. O plimbare poate echivala cu a face piaţa şi pare mai la îndemână în vremurile în care trăim, iar timpul zboară mai repede ca vântul. Astfel, adaptaţi la anotimp, comercianţii schimbă marfa, trecând de la botoşei, căciuliţe croşetate, la ce se caută acum, preferând să evite chiriile de la tarabă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs