prima-proinstal
Obiectiv de Argeș

Negresă de post cu dulceață de vișine și nuci

Negresa cu dulceaţă de vişine şi nuci este o prăjitură economică, aromată și se prepară foarte simplu. Este ideală în zilele de post când vrei să te răsfeţi cu ceva dulce.

INGREDIENTE

  • 2 căni de apă minerală
  • 2 căni de zahăr
  • 3,5 căni de făină
  • 6 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan de dulceață de vișine (puteți opta pentru orice tip de dulceață preferați sau gem de prune)
  • 100 gr nucă măcinată

Glazura

  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri de apă

Se pot obține 12 porți

Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare:

Într-un bol amestecați făina, cacaua și praful de copt. În apa minerală dizolvați zahărul și o adăugați peste făină împreună cu uleiul. Omogenizați bine compoziția și adăugați dulceață. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și daţi-o la cuptor, la 180 de grade C. Faceți testul cu scobitoarea.

Între timp, pregătiți glazura. Într-o cratiță puneți zahărul, cacaua, uleiul, apa şi omogenizați bine, amestecați până când obțineți consistența dorită. Turnați glazura peste prăjitură. Când s-a răcit, presărați nucă măcinată.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs