prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Noaptea Muzeelor în România! Află când s-a stabilit!

Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural de amploare ce adună anual un număr impresionant de vizitatori, va marca anul acesta două decenii de existență.

CITEȘTE ȘI: CÂND SE SCHIMBĂ ORA DE VARĂ ȘI CÂND SE VA RENUNȚA? CE PROPUNE UE?

Pe 18 mai 2024, instituțiile culturale din România și din alte țări europene își vor deschide porțile pentru a sărbători a 20-a ediție a acestui eveniment, transformând o simplă zi de sâmbătă într-o ocazie de explorare nocturnă a culturii și istoriei.

Sub semnul cifrei 20, Noaptea Muzeelor promite să fie mai mult decât o simplă ocazie de vizitare a muzeelor după lăsarea întunericului.

Coordonatorul de proiecte culturale a subliniat diversitatea și amploarea activităților pregătite: de la expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, până la proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere și multe altele.

Scopul este de a menține națiunea trează și receptivă la cultura în toată splendoarea ei, până în zorii zilei următoare.

Această invitație se extinde nu doar la muzee și case memoriale, ci și la galerii, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice și alte instituții culturale.

Este un apel la unitate în diversitate, încurajând participarea a cât mai multor forme de expresie artistică și culturală. În acest fel, Noaptea Muzeelor devine un eveniment inclusiv, care sărbătorește toate aspectele vieții culturale și artistice.

Este o oportunitate nu doar de a sărbători cultura și istoria, ci și de a reflecta asupra impactului pe care evenimentele culturale îl au asupra societății. În noaptea de 18 mai 2024, cultura va învinge întunericul, luminând orașele și inimile participanților până la primele raze ale zorilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs