prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Noi reguli pentru admiterea la liceu! Anunț de ultim moment!

Noi reguli pentru admiterea la liceu! Anunț de ultim moment! Elevii de clasa a VIII-a vor putea susține pe lângă Evaluarea Națională și un examen de admitere la un liceu. Concret, aceasta este măsura introdusă recent în legile Educației aflate în dezbatere parlamentară.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. PRIMAR CONDAMNAT LA PATRU ANI DE ÎNCHISOARE! CU CÂȚI BANI A PĂCĂLIT STATUL?

Săptămâna viitoare ar trebui ca aceste modificări ale legilor Educației să treacă de Camera Deputaților și să meargă la Senat în forul decizional. Una dintre modificări ar putea fi chiar o premieră, dat fiind faptul că elevii care vor să intre la liceu, ar putea da atât Evaluarea Națională cât și un examen de admitere la liceu, însă fiecare instituție liceală va decide dacă va implementa un astfel de examen. Pe de altă parte, ar trebui să facă acest lucru pentru doar 50% dintre locuri, nu pentru 60% cum era propunerea Executivului în momentul în care proiectul legilor educației a ajuns în Parlament. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.