prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Noi soluții de finanțare în anul 2023 – Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia

Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au participat astăzi, 26 aprilie, la Conferința Regională organizată de Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) intitulată ”Noi soluții de finanțare în anul 2023 – Oportunități de finanțare în Regiunea Sud Muntenia”.
Evenimentul a beneficiat de prezența conducerii Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a primarilor Cristian Gentea și Ion Georgescu și a numeroși oameni de afaceri din regiune și din Argeș.
“Ieri am avut o sesiune asemănătoare, însă cu autoritățile locale. Și acolo interesul a fost unul mare. Ne dorim bani cât mai mulți în județul Argeș, fie că sunt atrași de administrația locală, fie că vorbim de sectorul privat, pentru că acest lucru va aduce la reducerea decalajelor și la dezvoltarea județului nostru. Ne dorim ca, la sfârșitul exercițiului bugetar, să putem spune că am atras cât mai multe fonduri în Argeș și că am reușit să dezvoltăm județul” –  Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
Liviu-Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a prezentat mediului de afaceri oportunitățile de finanțare din Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.
“Au existat o serie de temeri cu privire la interesul pentru această întâlnire, dar le-am spus colegilor că suntem totuși în județul Argeș, județ care în toate programele, atât pe componenta de proiecte pentru administrația publică, dar și pentru componenta de mediul privat, s-a situat pe primele locuri la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia. Încercăm să acordăm o atenție deosebită mediului de afaceri, în special prin mărirea alocărilor financiare. Dacă pe programul 2014-2020 am avut aproximativ 80 de milioane contractate, numai cu alocare de 100%, fără a veni cu fonduri suplimentare, pe acest program avem aproape 200 de milioane de euro. Deci avem o creștere de peste 200% a alocării și ne dorim să depășim prin proiectele selectate depășirea alocării și să fim nevoiți să solicităm realocări de la alte axe sau suplimentare de la bugetul de stat.
Programul este lansat, a fost primul program aprobat de Comisia Europeană în toamna anului trecut. Am avut primele întâlniri și am luat deja primele decizii în cadrul Comitetului de Monitorizare. Cele mai importante decizii sunt cele referitoare la aprobarea primelor criterii de selecție pentru programul Regiunii, inclusiv pentru mediul privat – schema de minimis și schema de ajutor de stat” – Liviu Mușat, director general Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.
Pentru schema de minimis, dedicată microîntreprinderi și întreprinderi mici, alocarea financiară este de 47 de milioane de euro. Valoarea maximă eligibilă a proiectului va fi de 200.000 de euro. Pentru schema de ajutor de stat, alocarea financiară este de peste 144 de milioane de euro. Valoarea este definită în funcție de o serie de criterii. Astfel, valoarea minimă va fi de 300.000 de euro, iar cea maximă de trei milioane de euro.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este Autoritate de management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs