prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Noutăți în Codul Rutier! Și medicii te pot lăsa fără permisul de conducere!

Medicii români pot fi sancționați, potrivit Codului rutier, și pentru că nu-și îndeplinesc obligația legală de a trimite șoferii pe care-i au în evidență sau îngrijire la o examinare medicală de specialitate, atunci când descoperă că aceștia suferă de o boală din lista celor ce nu permit obținerea sau reînnoirea permisului de conducere.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! FOSTUL PRIMAR DE LA BRADU A CERUT ELIBERAREA! DECIZIA JUDECĂTORILOR ACUM!

Concret, la alineatul 6 al articolului 22, Codul rutier stabilește că orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător de vehicule, este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată să facă examinarea medicală a conducătorilor, cu diagnosticele constatate.

Biletul de trimitere se comunică cât se poate de repede șoferului în cauză, prin corespondența electronică sau cea clasică. În baza biletului de trimitere, în termen de trei zile lucrătoare de la comunicarea acestuia, persoana care posedă permis de conducere este obligată să se prezinte la unitatea de asistență medicală autorizată pentru a efectua examinarea medicală de specialitate.

De asemenea, în cazul în care, în termen de 30 zile de la data comunicării biletului de trimitere, medicul trimițător nu este înștiințat de către unitatea de asistență medicală autorizată asupra rezultatului examinării, acesta este obligat să comunice poliției rutiere din regiune atât datele celui aflat în evidența sau îngrijirea sa (nume, prenume și cod numeric personal), dar și informația că acesta a fost trimis să se prezinte pentru o examinare medicală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.