prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Nu e o eroare! Vine furtuna electrică în România! Pe ce dată se întâmplă, potrivit meteorologilor?

Vremea în România traversează schimbări radicale în luna iulie, când temperaturile extrem de ridicate sunt urmate de fenomene meteorologice violente. Meteorologii avertizează asupra oscilațiilor bruște de temperatură și a instabilității atmosferice ce vor caracteriza această perioadă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

În perioada 8-10 iulie, România se confruntă cu un val de caniculă, cu temperaturi ce ating și 42 de grade Celsius și nopți tropicale, conform unui avertisment de cod galben emis de meteorologi. Până pe 19 iulie, temperaturile se mențin ridicate, cu un disconfort termic semnificativ și un indice temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Pe 19 iulie, vremea se răcește brusc, valorile maxime scăzând sub 30 de grade Celsius, urmate de instabilitate atmosferică, ploi intense și vijelii. Oscilațiile de temperatură vor continua în perioada 22-23 iulie, când sunt așteptate furtuni electrice și precipitații abundente, potrivit specialiștilor Accuweather. Norii vor acoperi 70% din cer, iar aversele torențiale, intensificările de vânt și grindina vor fi frecvente în aceste zile.

Sursa foto: Internet

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs