Nu există loc de compromisuri, atunci când vine vorba despre coșul de fum! (P)

29

Sătul de compromisuri atunci când vine vorba despre siguranța casei și familiei tale? Toamna aceasta este momentul să preiei controlul și să-ți dotezi locuința cu un cos de fum ceramic sau din inox, alternative premium la vechile hornuri depășite tehnic. Acestea îți vor garanta satisfacția funcționării la cele mai înalte standarde de performanță și siguranță. Lasă-te pe mâna meșterilor iscusiți de la PEFOC care, datorită experienței vaste de peste 20 ani în domeniul termic alternativ din România, îți pun la dispoziție o gamă completă de soluții adaptate perfect cerințelor și celor mai pretențioși dintre clienți, dar la prețuri gândite cu atenție, posibilităților financiare ale fiecăruia în parte.

Indiferent dacă ai nevoie de un horn sau coș de fum pentru centrală sau termosemineu, suntem conștienți de importanța alegerii unor soluții care să reziste în timp, de aceea îți oferim și consultanță de specialitate gratuită. Specialiștii PEFOC te vor sfătui cu privire la materialele care vor funcționa cel mai bine pentru tine și locuința ta, însoțindu-te cu manoperă și sfaturi pe întreaga perioadă a procesului de construcție, pentru ca tu să fii pe deplin satisfăcut de coșul de fum achiziționat.

Dacă te întrebi care este cea mai bună alegere în ceea ce privește materialele din care trebuie să fie construite coșurile de fum, răspunsul oricărui specialist calificat se va opri la coșurile de fum șamotate, învelite în izolație bazaltică cu hoarne din beton. De ce? Datorită duratei lungi de viață și a rezistenței sporite la uzura specifică. În plus, oferta conține și o gamă variată în funcție de materialul folosit: ceramică, șamotă, cărămidă sau inox.

Dat fiind faptul că lemnul, combustibilul care generează arderea, emană o cantitate mare de fum, PEFOC îți recomandă pentru orice tip de semineu sau centrală pe lemne, coșuri de fum care să respecte anumite standarde de calitate. În acest sens, mai jos v-am pregătit o serie de criterii și recomandări importante pentru alegerea corectă a coșurilor de fum, de exterior sau de interior:

  1. Înainte de toate, în ceea ce privește reușita montării pentru orice tip de coș de fum, firma noastră îți stă la dispoziție cu suport tehnic, alături de experiența a mii de proiecte livrate cu succes. În cei peste 20 de ani în care am montat hornuri de fum, am reușit mereu să inovăm și să livrăm servicii de calitate, pentru toți clienții care au ales să apeleze la produsele și expertiza noastră.
  2. Diametrul unui coș de fum se stabilește în funcție de înălțimea coșului, pentru a crea un tiraj optim necesar. În cazul în care tirajul este prea mic, poate ieși fum în casă și pot apărea depuneri excesive de funingine, care duc la malfuncționări ale șemineului, sobei sau centralei. Dacă tirajul este prea mare, consumul de lemne va crește considerabil, generând astfel, un randament scăzut coroborat cu o risipă inutilă de bani.
  3. Lungimea coșului trebuie să depășească în înălțime, coama casei, pentru evitarea problemelor de funcționalitate. În cazul coșurilor de fum cu o înălțime foarte mare este necesară stabilirea în prealabil al unui diametru corespunzător. În caz contrar, fumul se va răci prea mult, generând riscul întoarcerii în încăpere. În cazul unui coș de fum sub- -dimensionat, va exista inclusiv riscul autoaprinderii acoperișului și astfel, a incendiilor.

De aceea, pentru evitarea oricăror probleme, îți recomandăm coșurile de fum compuse din șamotă învelită în izolație de vată bazaltică și blocuri din beton sau cărămidă. Motivul este concludent, aceste coșuri de fum garantând siguranță, o durată lungă de viață și o rezistență sporită la temperaturi înalte – exact caracteristicile de care aveți nevoie pentru a vă ține casa în siguranță și familia departe de pericole!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here