prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Nu poți justifica banii pe care îi ai? Atunci ai o problemă cu Fiscul! Măsuri draconice pregătite de stat!

Deși politicienii au promis, în repetate rânduri, că taxele, impozitele sau accizele nu vor crește, traiul românilor este din ce în ce mai greu. Viitorul pare și mai sumbru decât până acum.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

Românii au ajuns să nu mai facă față cheltuielilor mult prea mari, care par de necrezut cu fiecare zi ce trece. Dacă în trecut își puneau bani deoparte, ei bine, în prezent este foarte greu să salvezi din salariu. În cazul majorității, banii se termină înainte să vină următorul salariu.

Este vorba despre inflație. Adică 100 lei din 2020 nu mai sunt egali cu 100 de lei din 2024.

Spre exemplu, inflația în 2020 a fost de 2,6%, în 2021 de 5,1%, în 2022 de 13,8%, în timp ce în 2023 10,4%.

Dacă venitul unui român a rămas în toți acești ani identic, câți bani a pierdut respectivul prin inflație în tot acest timp? O întrebare la care ar trebui să se gândească majoritatea.

În momentul de față, impozitarea este de 16%

Dacă până la 1 iulie nu există justificare pe venituri, impozitarea este în proces de 16% pe orice venit găsit nejustificat în conturile personale.

Dar, dacă până la 1 iulie nu se definitivează acel control, 70% este impozitarea.

„Partea urâtă este în felul următor. Sunt acele persoane care fac comerț, care fac evaziune fiscală, că până la urmă asta se urmărește. Și cu banii pe care îi încasează la negru vin și creditează societățile comerciale. Nu de creditări la PFA este vorba, pentru că nu avem de-a face cu așa ceva.

În schimb, la societăți comerciale, când vii și creditezi cu sume de bani, sumele de bani apar în bilanțul contabil. La final de an, cu cât valoarea creditării este reflectată în bilanțul contabil cu anumite sume din ce în ce mai mari, se sesizează cei de la ANAF.

Din această cauză se ajunge la supraimpozitarea veniturilor care nu pot fi justificate. Practic, sunt venituri nedeclarate pe care, în momentul de față, le impozităm cu 16%. Dar, de la 1 iulie, impozitarea acestora va fi 70%”, a explicat Cosmin Dumitrașcu.

Nu poți justifica banii din cont, ești bun de plată!

„Ai o problemă dacă nu poți justifica banii pe care îi ai sau care îți intră în conturi cu anumite extrase din platformele de criptomonede, de exemplu, de salarii. La fel și cu dividendele retrase din firmă și cu dobânzile pe care le încasezi de la anumite instituții bancare.

În situația în care tu ești verificat, dar nu ai nici un document justificativ pentru banii încasați în conturi, atunci trebuie să plătești acest 70%. De la 1 iulie, evident”, a mai spus expertul contabil.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs