prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Nu scapi de senzația de sete? Medicii anunță principalele probleme indicate!

Setea este un indiciu că nu am băut suficientă apă. Totuși, setea persistentă poate să aibă motive medicale, de la unele ușoare până la cele mai grave. „Orice afecțiune care vă modifică echilibrul de apă sau sare din organism poate declanșa sete.”, spune dr. Hahn.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

Diabet

Atât diabetul de tip 1, cât și cel de tip 2 vă pot crește riscul de deshidratare – mai ales dacă nu sunteți conștienți încă de faptul că aveți această boală. Când nivelurile de zahăr din sânge sunt prea mari, corpul dumneavoastră presează colegii rinichi să producă mai multă urină pentru a scăpa de excesul de glucoză, spune Heather Rosen, director medical al UPMC Urgent Care North Huntingdon din Pennsylvania. „Urinarea frecventă, un alt simptom comun, va duce la sete”, adaugă ea. „Acest lucru duce la consumul mai multor lichide, ceea ce agravează problema.”, potrivit dcmedical.ro

Gură uscată

Gura uscată, cunoscută și sub numele de xerostomie, este adesea confundată cu sete excesivă. „Este o uscăciune anormală a membranelor mucoase din gură, datorită reducerii fluxului sau modificării compoziției salivei”, spune dr. Rosen. Dacă glandele dvs. nu produc suficientă salivă, acest lucru poate duce la alte simptome neplăcute, cum ar fi respirația urât mirositoare, probleme de mestecat și saliva groasă. Cauzele frecvente ale uscăciunii gurii includ fumatul (tutun sau marijuana), stresul, anxietatea sau pur și simplu îmbătrânirea.

Tiroida – glanda în formă de fluture situată la baza gâtului – este responsabilă pentru pomparea hormonului tiroidian, care ajută la reglarea poftei de mâncare, a energiei, a temperaturii interne și a altor funcții vitale ale corpului. Cu toate acestea, problemele tiroidiene sunt destul de frecvente în rândul femeilor, spune Prudence Hall, fondator și director medical al The Hall Center din Santa Monica, CA.

Stresul cronic

„Stresul cronic face ca glandele noastre suprarenale să nu funcționeze, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale atunci când stresul este sever”, spune dr. Hall. „Acest lucru poate provoca amețeli, depresie, anxietate și, de asemenea, sete extremă.”

Alimentele diuretice

„Alimentele care au un efect diuretic vă pot face sete, deoarece vă fac să urinați mai mult”, spune nutriționistul și antrenorul integrator în sănătate Jessica Cording. Aceasta include alimente precum țelină, sparanghel, sfeclă, lămâi, pepeni, ghimbir și pătrunjel. „Deși aceste alimente au o mulțime de beneficii pentru sănătate, luați în considerare acest efect, drrept încă un motiv pentru a încorpora o mare varietate de fructe și legume în dietă: vă veți acoperi bazele nutriționale și vă veți ține sub control setea”, spune Cording.

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați

Senzația de sete este un efect secundar obișnuit al dietei keto, deoarece planul alimentar necesită reducerea semnificativă a aportului de carbohidrați. Glucidele absorb și păstrează mai multă apă decât proteine ​​și grăsimi, a declarat recent pentru Prevention, Becky Kerkenbush, dietetician clinic la Watertown Regional Medical Center. Ca urmare, va trebui să urinați mai des, provocând creșterea nivelului de sete.

Diabet insipid

Diabetul insipid este o tulburare rară care afectează absorbția apei. Nu are legătură cu diabetul pe care îl cunoaștem și pe care îl detestăm, dar împărtășește unele dintre aceleași simptome, cum ar fi deshidratarea și vezica aglomerată. Deoarece ajungeți să pierdeți cantități mari de apă prin urină, setea apare în timp ce corpul încearcă să compenseze pierderea de lichide, spune dr. Hall.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Acasă

Știri noi

Distribuie

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs