Numărul mistreţilor a depăşit pe cel al câinilor comunitari!

16

Numărul mistreţilor a depăşit pe cel al câinilor comunitari, în Muscel! Din ce în ce mai mulţi localnici se aleg cu pagube însemnate în urma dezastrelor făcute de porcii mistreţi.

Spre exemplu, păşunile din comuna Lereşti au fost rîmate de porcii mistreţi. Izlazul comunal, din punctul Ţarină a fost distrus într-o proporţie de 50%. Responsabilii ridică din umerii şi îi sfătuiesc pe cei din primării să monteze sisteme pentru a-i alunga, deoarece nu există o altă modalitate de a scăpa de ei.

Primarul din Lereşti, Marian Toader nu este de acord cu această propunere şi solicită sprijin ori de câte ori porcii mistreţi atacă prin comună.

„Ne-au atacat din vară şi am adus din nou comisia de verificare, că nu au făcut nimic! Spun că nu am sperietori omologate şi să pun garduri electrice şi paiaţe din ălea… Au fost mistreţii şi la Cetăţeni, la Rucăr, Bughea de Sus, de Jos şi alte comune şi tot aşa le-au spus cei din comisia asta. Mi-au zis că de ce i-am chemat iar şi le-am răspuns că o să-i chem şi la primăvară, ca să evalueze pagubele. Zici că au arat! Îi chem de câte ori vreau, că sunt pagube. Oamenii m-au sesizat şi eu mai mult decît să chem comisia asta nu pot să fac. E şi administratorul fondului de vânătoare cu ei şi zice că a mai împuşcat din porci. Mistreţii sunt sus, pe Dobriaşu, Strîmtu, în munţi, că acum e frig. Dar la primăvară o să coboare iar. Şi sunt mulţi, i-au văzut oamenii“, ne-a declarat primarul Marian Toader.