Numele unui muscelean va rămâne pe aparatura pentru nou-născuți!

DISTRIBUIȚI

Numele unui muscelean va rămâne pe aparatura pentru nou-născuți! Pentru că nu are copii, bătrânul a donat toţi banii pe care i-a adunat în cei 60 de ani cât a lucrat ca şofer, secţiei de neonatologie a spitalului din Câmpulung. Cu 10 mii de euro a vrut să le dea o şansă la viaţă copiilor care se nasc prematur.

O casă modestă cu trei odăi, o maşină căreia îi e greu să-i mai numere anii şi patru capre. E averea lui Ion Cârstoiu, un pensionar de 72 de ani din Aninoasa, o comună din Argeş. Nu are soţie şi nici moştenitori, iar gândul că în tinereţe şi-a îndemnat iubita să renunţe la copilul pe care urmau să-i aibă împreună l-a urmărit mereu. Aşa că toţi banii pe care i-a strâns în 60 de ani cât a lucrat ca şofer i-a donat spitalului din Câmpulung. S-a gândit că cei 10 mii de euro le vor da o şansă la viaţă nou-născuţilor prematur.

ION CÂRSTOIU: Datorită acestui fapt am zis să iau un incubator pentru nou-născuți. Am fost satisfăcut, am plecat așa cu o inima împlinită. Gestul bătrânului care a bătut în poarta spitalului ca să-şi lase toate economiile i-a impresionat pe medici şi pe vecini.

NICOLAE ALEXE, reprezentantul spitalului municipal din Câmpulung: Gestul bătrânului ne lasă fără cuvinte. Vor fi folosiți pentru două monitoare funcții vitale la terapie intensivă și pentru un generator la neonatologie.

Pe incubatoarele care vor fi cumpărate din banii donaţi va fi scris numele lui Ion Cârstoiu. Pentru ca oamenii să nu uite că şi omenia salvează.

ION CÂRSTOIU: Am considerat că banii aștia dacă eu nu-i mai pot folosi, să-i folosească pentru sănătatea oamenilor. Să fie mai cinstiţi şi să aibă grijă de semenii lor. Ion Cârstoiu face asta în fiecare zi. Din pensia lui de 1300 de lei pe lună îngrijeşte şi un adolescent cu probleme de sănătate.