prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

O nouă fabrică de armament în România! Află unde!

O nouă fabrică de armament a fost inaugurată recent în România, iar în perioada următoare va începe să producă echipamente militare, camioane și tancuri. Compania Rheinmetall a preluat de curând aproximativ 70% din acțiunile Automecanica Mediaş, iar potrivit unui anunț, compania va produce la Mediaş componente pentru industria de apărare, însă pe viitor vor să se extindă şi să produce în România vehicule militare, inclusiv tancuri.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

La evenimentul de inaugurare a noii fabrici de armament din Mediaş, reprezentaţii companiei nemţeşti, unul dintre cei mai mari producători de vehicule militare din Europa, au prezentat ce vor produce în România. “Vedeţi în spatele meu acest camion, HX se numeşte. Va fi un camion care, încet şi treptat, va fi produs în România. Dacă discutăm despre produsul din spatele meu, care este un MLI; Lynx se numeşte. Acelaşi lucru dorim, adică gândurile noastre că, dacă România are nevoie de acest produs, să-l producem mai mult de 50 la sută în ţara noastră”, a transmis Nick Știrban, director executiv Rheinmetall Automecanica.

Bjorn Bernhard, CEO Rheinmetall: Suntem singura companie care poate produce şi asambla aici un vehicul ca acesta, aşa cum puteţi vedea în această sală. Este fezabilă acoperirea tuturor aspectelor necesare pentru montarea şi punerea în funcţiune a vehiculului.

Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei de Economie şi Industrie: Un lucru extraordinar pentru România este că, în acest context se întâmplă aşa ceva. Unde? Într-o fabrică cu tradiţie. Şi cel mai important lucru este că cel mai mare producator din Europa de echipamente militare a ales România. Este, până la urmă, cel mai important tanc care astăzi se foloseşte de către armata NATO.

Ministrul Economiei a subliniat necesitatea ca România să-şi dezvolte rapid industria de apărare. “Ce mai bună formă de descurajare, cea mai bună protecţie a noastră, a românilor, să ştim că niciodată nu se va întâmpla să fim atacaţi, este aceea de a fi pregătiţi pentru un conflict”, spune ministrul Radu Oprea.

Filiala din România a companiei germane numără în prezent 150 de angajaţi, însă pe viitor numărul acestora va creşte, potrivit reprezentanţilor firmei. Compania germană este prezentă deja în alte două ţări de pe flancul estic al NATO: Ungaria şi Lituania.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs