O nouă secțiune a Autostrăzii A1 – în lucru! Coșmarul de pe Valea Oltului va fi uitat!

Lucrările la prima autostradă care va traversa munții de România vor începe în perioada următoare, iar drumul până la Sibiu va fi scurtat drastic, după ce autorizația de constuire a fost emisă pentru tronsonul Boița – Cornetu. Constructorul turc, va face pregătirea șantierului și va demara lucrările propriu zise ale viitorului drum de mare viteză.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL A FOST FĂCUT! ȘOFERII CARE NU RESPECTĂ ACEST LUCRU RĂMÂN FĂRĂ PERMIS!

Tronsonul lung de 31 km va străpunge Carpații Meridionali de la nord la sud prin cele 7 tuneluri ce vor însuma peste 5 kilometri lungime, cel mai lung fiind de peste un kilometru și jumătate. Șoseaua va ajunge până la o altitudine de 850 metri, prin locuri greu accesibile astăzi, dar totul începe cu un viaduct de 700 de metri ce va pleca de aici din apropiere de Boița.

„Încep primele lucrări pe secțiune 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești (A1)! Odată cu emiterea primei Autorizații de Construire, Asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS poate începe o serie de lucrări în zona localităților Tălmaciu și Boița (județul Sibiu) atât la corpul autostrăzii cât și la structuri. Printre obiectivele care vor fi construite pe traseu se numără și viaductul de la km 13+181, care va avea o lungime de 650 m. Lungimea secțiunii 2 este de 31,33 km, iar construcția trebuie finalizată în anul 2028. Valoarea întregului contract, finanțat prin PT, este de 4,25 miliarde de lei (fără TVA)” a anunțat Cristian Pistol.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.