prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

O nouă taxa pentru pacienții internați în spitale! Anunțul ministrului Sănătății!

O nouă taxa pentru pacienții internați în spitale! Anunțul ministrului Sănătății!

Vești proaste pentru românii care merg într-un spital de stat. Ministrul Sănătății a anunțat că aceștia ar urma să plătească o taxă suplimentară, dacă doresc să-și aleagă doctorul care să-i trateze.

CITEȘTE ȘI: A VENIT BEAT SĂ DEA EXAMENUL DE CONDUCERE! S-A ÎNTÂMPLAT ACUM LA STADION!

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a anunțat recent că ar putea fi introdusă o nouă taxa în spitalele din România, după modelul mai multor unități sanitare din Europa. Concret, pacienții care vor să își aleagă medicul care să îi trateze vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar. Măsura ar urma să fie implementată treptat până în 2030.

„Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat.

Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit.”, a anunțat recent Alexandru Rafila.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs