prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

O nouă taxă pentru români! Anunțul autorităților!

O nouă taxă va fi introdusă pentru românii care conduc vehicule pe motorină sau benzină, dar şi cei care au centrale de apartament. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că începând cu anul 2017 se va introduce taxa de carcon, urmare a unei decizii adoptate de Uniunea Europeană.

Potrivit calculelor lui Tanczos Barna, ţara noastră va fi o ţară beneficiară. Vom plăti un miliard de euro, dar vom primi – în loc – şase. Cele şase miliarde de euro vor proveni din Fondul Social de Climă, iar suma va fi folosită pentru a face tranziţia spre variante ecologice.

Potrivit ministrului Mediului, taxele pe litrul de combustibil se vor situa între 50 de bani şi un leu. Dar, din banii primiţi de la Uniunea Europeană, statul va putea folosi 35 la sută pentru a compensa plata taxei pentru fiecare cetăţean în parte. Programul care începe în 2027, va dura 8 ani, timp în care România va trebui să devină din ce în ce mai verde.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs