prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

OFICIAL: De luni, 8 martie se redeschid porțile Spitalului Municipal Câmpulung

De luni, 8 martie, porțile Spitalului Municipal Câmpulung se vor redeschide pentru pacienții Non- Covid. Aceștia trebuie să știe că nu vor putea să se interneze decât după ce sunt testați negativ pentru Covid. În plus, cazurile ușoare vor fi redirecționate către medicii de familie, în spital neavând acces decât urgențele reale.

,,Deja a trecut un an, și că virusul a devenit din ce în ce mai șmecher este mai ușor de tratat în situația asta  și dacă nu înțelegem că trebuie să trecem peste teama asta, avem și vaccinul și că spitalele sunt niște locuri care trebuie să trateze bolnavi.

Nu poți să interzici unui bolnav să intre într-un spital dacă are o problemă de sănătate pe motiv că nu poate intra acolo că sunt tratați alți bolnavi că așa s-a hotărât. Din punctul meu de vedere cel mai important acum, că se deschide spitalul este că cei din Câmpulung și din localitățile limitrofe pot să aleagă, de data asta”, a declarat directorul spitalului, Mădălin Iordache

Managerul spitalului Câmpulung, Mădălin Iordache a declarat că toate secțiile Spitalului Municipal Câmpulung se vor redeschide dar numai în urgențe reale pentru cei bolnavi.

Programul la Compartimentul de Primiri Urgențe va fi unul limitat. Se vor prelua urgențele venite cu Ambulanța, nu cele la poarta spitalului. Se caută personal pentru CPU, medicii Onorius Stuparu și Carmen Fătu vor reveni la Urgențe în intervalul 08.00 – 15.00.

,,Nu putem primi urgențe după ora 15.00 din cauza lipsei de personal din CPU și din cauza structurii speciale a structurii de anestezie și terapie intensivă care în afară de lipsa de personal avem doi medici care au ținut spitalul de atâția ani, și îl țin în continuare am beneficiat de schițele celor de la DSP în sensul că nu s-a dorit împărțirea și a secției de ATI în Covid și Non-Covid și păstrarea secției de ATI integral pentru Covid și amenajarea unor spații dar nu de anestezie și terapie intensivă ce se numește terapie intermediară post operatorie, aceste paturi nu pot să asigure îngrijiri de nivel înalt. O operație dacă este urgență ne vom ocupa de ea, că nu avem alte variante, sunt doar 6 paturi și ne vom limita la ceva de mai mică anvergură”, a mai spus directorul Iordache.

Spitalele care vor ajunge la spital pentru programări trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie, înainte de internare fiecare pacient va fi testat cu aparatul pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 și nu va intra nimeni fără test PCR negativ.

Ca spitalul să rămână deschis, managerul Mădălin Iordache a spus în cadrul emisiunii ,,Cu cărțile pe față” la postul local Muscel Tv, unde a fost invitat de moderatorul Adrian Popa că este nevoie doar de două lucruri și anume de voința politică și de înțelegerea oamenilor de a privi spitalul ca un loc în care vii atunci când ai o nevoie urgentă și ai încredere în cei care își desfășoară activitatea în unitatea spitalicească.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.