Oficial! Dispar cablurile de pe stâlpii din Pitești! Află de când!

Cablurile de electricitate sau de internet aeriene din Pitești vor fi îngropate în perioada următoare, potrivit unui proiect propus de primarul Cristian Gentea, proiect care a fost adoptat în ședința Consiliului Local Pitești de astăzi. Piteștiul ar intra astfel în rândul orașelor civilizate care ar scăpa de mănunchiurile de fire care atârnă de-a lungul străzilor, dar și pe deasupra acestora, urmând a fi introduse în subteran, într-un canal. Partea bună a acestei inițiative este că, pe viitor, când va fi nevoie de intervenție pentru introducerea de noi cabluri sau de schimbarea celor vechi, nu va mai spart asfaltul, putându-se interveni profesionist și la costuri minime.

CITEȘTE ȘI: UN ŞOFER A MURIT DECAPITAT ȘI PASAGERUL DUS DE URGENȚĂ ÎN COMĂ LA SPITAL! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR!

Inițial a fost aprobat proiectul „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Pitești”, proiect finanțat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și apoi a fost întocmit studiul de fezabilitate pentru trecerea cablurilor aeriene în subteran.

Printre argumentele aduse de către proiectanți, putem aminti creșterea siguranței populației, creșterea fiabilității rețelelor de comunicare (internet, telefonie, cablu etc), dar și eliminarea imaginilor de groază de pe axul central al orașului. Mai exact, potrivit proiectului sunt vizate: B-dul Republicii, B-dul  Nicolae Bălcescu, Str. Negru Vodă, Str. Dumbravei, B-dul Armand Călinescu, Str. Egalității și Str. Victoriei.

Valoarea estimată a proiectului, conforma devizului estimativ, este de 5.560.209 lei, respectiv 6.168.269 lei cu TVA. După aprobarea studiului de fezabilitate, proiectul va fi scos la licitație, urmând ca după desemnarea câștigătorului să fie demarate și lucrările propriuzise.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.