Oficial! Dispar păcănelele din Argeș! Ce localități sunt afectate?

Sălile de jocuri de noroc din două orașe și din toate localitățile din mediul rural din Argeș vor dispărea în scurt timp, iar cei care vor încerca să „fenteze” legea se vor alege cu dosar penal. Este vorba despre comunele și orașele care au o populație mai mică de 15.000 locuitori, în conform recensământului, sub această prevedere intră Costeștiul (9460 locuitori) și Topoloveni (9373 locuitori). De asemenea, nicio comuna din județul Argeș nu depășește limita minimă admisă de legea recent promulgată.

CITEȘTE ȘI: SE DESCHIDE UN NOU LOT DE AUTOSTRADĂ! VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI ȘOFERII!

„Spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numarului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”, se arată în legea promulgată.

De asemenea, Camera Deputaților a adoptat un amendament prin care se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ teritorială, astfel încât nimeni să nu mai poată ocoli prevederile legale.

“Modificările fac referire la eliberarea acestei adeverinţe, incriminează ca fiind faptă penală eliberarea adeverinţei de peste 15.000 de locuitori, acolo unde nu sunt 15.000 de locuitori şi incriminează ca fiind faptă penală desfăşurarea activităţii fără această adeverinţă, a spus Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei. Practic, prin modificarea adusă legii se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, pentru că ”unii au considerat că unitatea administrativ-teritorială este judeţul şi toate judeţele au peste 15.000 şi face referire clar la localitatea respectivă”, a precizat Simonis.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.