Oficial! Piteștiul va avea un stadion nou de 100 milioane euro! Când va fi gata?

Construcția noului stadion din Pitești a intrat în linie dreaptă după ce, în urmă cu puțin timp, Guvernul a aprobat proiectul de investiție. După o perioadă în care au fost luate toate avizele necesare, Executivul a dat votul final, iar în următoarea perioadă vor începe procedurile legale pentru demolarea actualei arene și constuirea noului stadion. De asemenea, primele termene avansate pentru demararea investiției sunt în această vară, cel târziu în toamnă, iar perioada de realizare a noii arene este de trei ani.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! PROIECTELE PNL PITEȘTI PENTRU 2023! MIHAI COTEȚ: „SPERĂM SĂ AVEM TIMP SĂ MAI DEPUNEM O SERIE DE AMENDAMENTE DORITE DE CETĂȚENI!”

Vă reamintim faptul că un stadion de aproximativ 100 de milioane euro va fi construit pe amplasamentul Stadionului Nicolae Dobrin, care va fi dărâmat cu tot cu pista de atletism (acreditată pentru competițiile internaționale) și cu terenurile de pregătire pentru juniori. După ce terenul va fi perfect curățat, urmează să înceapă construcția noului stadion, unul modern, acreditat în categoria UEFA 4.

Noua arenă a FC Argeș va avea 15.200 de locuri împărțite în aproximativ 14 loje și tribune, spații comerciale, 450-550 locuri de parcare dintre care 10-20 electrice. De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor reprezenta parcările.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” în municipiul Pitești. Obiectivul va fi construit pe un regim de înălțime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje) și va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare.

Prin acest proiect, se urmărește clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare și de categoria I – nivel internațional de competiție, conform prevederilor regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”.

Investiția va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegații oficiale și reprezentanții mass-media, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) și o sală de forță. De asemenea, va beneficia de zone pentru activități comerciale, de alimentație publică și recreere, de spații urbane exterioare, precum și de un adăpost pentru protecție civilă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei și este finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare și execuție este de 36 de luni” anunță Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice,

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.