Oficial! Primăria Pitești cumpără fostul sediu PDL! Află cu ce sumă!

Primăria Pitești va cumpăra casa-monument istoric Nae Dumitrescu, fost sediul al PDL situat în apropierea Primăriei Pitești, au decis consilierii locali în ședința din această lună. Proprietarii au scos imobilul la vânzare, iar administrația locală a decis să achiziționeze casa și terenul din jurul acesteia. În urma negocierilor, prețul plătit de Primăria Pitești va fi de un milion de euro.

Vă reamintim că o decizie salutară a primarului Cristian Gentea a fost luată în ședința de acum două luni pentru ca municipalitatea să analizeze posibilitatea de a cumpăra o clădire monument istoric aflată peste stradă de imobilul cunoscut ca Galeriile de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. Mai exact, vorbim despre fostul sediu PD cunoscut drept Casa „Nae Dumitrescu”, construită de o personalitate a vremii a cărei nume îl și poartă, fost primar al Piteștiului, avocat și director al liceului IC Brătianu din apropiere.

Lăsată o perioadă în paragină clădirea a cărei reabilitare va fi geoaie și costisitoare ar putea cădea pe mâna unor rechini imobiliari dacă municipalitatea nu va decide să o cumpere. Decizia primarului Gentea de a-și exercita dreptul de preemțiune este lăudabilă în contextul în care clădiri de o rară frumusețe au pierit una câte una din Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.